9 mei 2008

#09-05-08 GPS fietskaart Nederland

Waypoint lanceert binnenkort een GPS fietskaart van Nederland.
Uit de nieuwsbrief van Waypoint het volgende artikel:

Ofschoon we al een tijdje werken aan de fietskaart heeft de aankondiging daarvan toch wat vragen opgeroepen. Daarom, voor de duidelijkheid even een wat uitgebreider verhaal (en, omdat het zo lang is, als laatste punt):

- op dit moment hebben we een, voor onze klanten, gratis fietskaart voor download beschikbaar via www.mywaypoint.nl. Die kaart is zeer beperkt qua dekking; zowel qua regio als qua wegen. Aanvankelijk waren we van plan die kaart heel geleidelijk uit te breiden, maar dat plan is wat veranderd. (Overigens blijft deze kaart in huidige versie gewoon voor download beschikbaar).
- Veranderd is dat we, samen met onze Belgische partner RouteYou, de mogelijkheid hebben gevonden om een echt complete kaart aan te bieden. Feitelijk een wegenkaart, maar met drie belangrijke verschillen:
a. de kaart is uitgebreid met bijna alle mooie, ook vrijliggende, fietspaden.
b. de kaart zal je als fietser zelden of nooit op wegen zetten waar je als fietser niet mag of wilt komen
c. en bovendien: de kaart zal zeer grote voorkeur hebben voor de mooie wegen en paden

De kaart is bruikbaar in alle toestellen van Garmin die zelf routes kunnen uitrekenen (dus naast de outdoor-toestellen ook voor de nuvi's en zumo's).

We verwachten hiermee echt een voor de recreatieve fietser super-product te hebben. Het is zelfs een, ahem, Wereldprimeur!

Wat gaat de kaart kosten?
Er zijn verschillende prijzen:
- in combinatie met aanschaf van een toestel bij Waypoint kost de kaart 19 euro
losse prijs:
- adviesprijs is 85 euro
- bij Waypoint te koop voor 69 euro
- heb je ooit een toestel gekocht bij Waypoint voor 39 euro

En, om teleurstellingen te voorkomen: we hebben de fietskaart aangekondigd op 1 februari 2008 (tijdens de fiets- en wandelbeurs in de RAI); dus de bundelprijs geldt met terugwerkende kracht vanaf die datum. Dus: heb je na 1 februari 2008 een toestel bij WayPoint gekocht kun je de fietskaart aanschaffen voor 19 euro.

En nu de meestgestelde vraag: Wanneer is de kaart leverbaar?
Dat weten we op dit moment nog niet precies; we verwachten eerste helft juni. Zodra meer bekend versturen we een extra nieuwsbrief.

En tijdens de opening dan:
Tijdens de opening is de kaart helemaal klaar, alleen nog niet gereproduceerd. Deelenemers aan de fietstocht kunnen de kaart echter alvast gebruiken, mits het gaat om een toestel met (M)SD geheugenkaart. We hebben dan een 'voorloop-kaartje' klaarliggen met de fietskaart van Overijssel.

En tot slot: speciale actie tijdens de opening: Als je deelneemt aan de openings-fietstocht (en dus ook met de fiets verschijnt ;-) ) kun je de kaart alvast bestellen voor 25 euro!

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9