13 april 2008

#13-04-08 Polderroute = kraamroute

Polderroute = kraamrouteHet NHD heeft nabij de Kruisberg de kraamkamer, Noordwest 9 heeft de kraamroute!
Vanochtend, na lekker te hebben uitgeslapen en dus te laat voor een rondje NHD, de Polderroute gereden. Heerlijk met het zonnetje op de helm over de mooiste polderweggetjes en grasdijkjes. Bij de Groene dijk kwamen de eerste kieften al duikend over me heen, met man en macht probeerde ze hun nesten te verdedigen. Uiteraard ben ik absoluut geen gevaar, maar ja vertel dat maar eens aan zo'n kievit.
Net voorbij de velden van Duinrand S was het goed raak, aan weerszijden van het pad zat van alles te broeden, ganzen, wulpen, eenden. Even verderop, achter een speciaal vervaardigd hek, een zwanenkoppel die duidelijk lieten blijken dat ik niet dichterbij moest komen met mijn camera......ik was blij met dat hek!
De tocht vervolgd en na een gros lammeren gepasseerd te hebben de onverharde Hogenweg opgedoken, zo'n 200 meter voor de molen zit links naast het pad een zwaan te broeden.........snel de situatie ingeschat; moeders op het nest en vaders verderop in het weiland. Snel langs het nest gereden waarop vaders met rasse schreden en in volle aanvalshouding richting nest kwam. Even verderop toch maar gestopt om 2 foto's te maken.........Advies: als vader ook in de buurt van het nest is zou ik een ommetje maken via de Vaalderweg om vervolgens via de Hargerweg weer bij de molen te komen, een zwaan kan je aanvallen en geloof mij dat maak je liever niet mee......je verliest het!

Verder langs de Hargervaart, slopend met dat sompige gras en de wind vol op de kop, en achter De Putten langs over de Munnikenweg alwaar de kamelen, zonder jongen helaas, werden opgezadeld om een clubje te dikke duitsers de dag van hun leven te bezorgen.
Via de klim naar het uitkijkpunt bij de Hargerzeeweg en de bossen van SBB weer in Bergen uitgekomen en via de polder weer terug naar huis.

De route is nu op zijn mooist, dus als je op een avond een lekker rondje wilt rijden waarvan toch zo'n 80% onverhard is pak dan eens de Polderroute, hij is ook prima te rijden zonder GPS en mbv het roadbook.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9