11 april 2008

#11-04-08 Camping Bakkum gehele jaar open

Camping Bakkum mag hele jaar openCamping Bakkum, zomers een leuke mengelmoes van mensen van diverse pluimages en een goede plek om even de bidon vol te tanken, de blaas te legen of een grotere boodschap te doen tijdens een mooi ritje door het NHD. Ook een terrasje pikken of een gegrilde kip van Het Kippaleis behoort tot de mogelijkheden, vroeger kon je zelfs je tanden zetten in een vers duinkonijntje of een mals parelhoendertje zo blijkt uit de zwart/wit foto.....those were the days!
In de winter is het een oase van rust en is er geen kip te zien.....ook lekker. Maar wellicht gaat dat binnenkort wel veranderen..........

Castricum -  Oud nieuws, maar toch verrassend: Camping Bakkum, en ook Camping Geversduin, mogen het hele jaar rond open als zij dat willen. Dat heeft de gemeente tot haar eigen verbazing vastgesteld. Nergens blijkt officieel te zijn vastgelegd dat de campings in de winter leeg moeten zijn.

Toch is dat al decennia het geval. Het kampeerseizoen loopt van april tot oktober. In oktober moeten alle 'kampeermiddelen' , zoals stacaravans, tenten en ook tenthuisjes, verdwenen zijn. In de winter heeft het bos dan de kans om zich te herstellen van de zomerse drukte. Half maart mogen de kampeerders weer beginnen met het opbouwen van hun seizoenstandplaats.

Zo gaat het al sinds mensenheugenis, maar nu tornt PWN daar aan. Door een twintigtal tent- en strandhuisjes van PWN zelf het hele jaar rond op beide campings in het bos te laten staan. Gewone kampeerders moeten nog steeds in de winter hun spullen weghalen.
Raadsleden van Gemeente- en Dorpsbelang (GDB), die niet anders gewend waren dan dat de bossen in de winter leeg zijn, kwamen de tenthuisjes in januari tegen en verbaasden zich erover. De partij stelde kritische vragen aan het college van b en w: mag dat zomaar? En het verrassende antwoord luidt: ja, want het bestemmingsplan blijkt - 'tot onze eigen verrassing' - een jaarrondexploitatie toe te staan.
Een en ander houdt feitelijk in dat PWN mag doen wat zij wil op de campings. Willen de campings het seizoen verlengen, dan kan dat ongebreideld. Wethouder Christel Portegies toonde zich zelf zeer verbaasd hierover. ,,Tja, het staat toch echt in het bestemmingsplan.''

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9