7 april 2008

#07-04-08 Vreemde vogels in Castricumse duinen

Vreemde vogels in Castricumse duinenDe flora & fauna blijft toch het weblog van NW9 boeien, toch bijzonder dat het mooiste MTB gebied van Noordwest Nederland zo in trek is bij veel beesten....we zullen toch wel iets gemeen hebben denk ik dan..........en aangezien ik nog nooit een geoorde fuut heb zien fietsen zal het toch wel de liefde voor de natuur zijn.

Castricum
Het hoefijzermeer in de duinen bij Castricum blijft verrassen met bijzondere vogels. Zo verblijven er momenteel een ijseend en een geoorde fuut. Beide zijn zeldzame verschijningen.

De gewone fuut is al een mooie watervogel, de geoorde fuut is dat nog veel meer. Hij is uitgevoerd met duidelijk herkenbare goudgele oorpluimen en felrode ogen.

Verderop zwemt een ijseend. Die zit er al enige tijd. Het is een vrij kleine eend, enigszins bont van kleur. Dat wil zeggen: overwegend wit met bruine en zwarte vlekken en lange donkerkleurige vleugels.

Volgens PWN-boswachter Ger Stoker horen de twee vogels hier niet thuis. ,,Ze zijn op doorreis. Ze komen even bijtanken'', vermoedt hij. De verwachting is dat ze snel weer verder vliegen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9