14 maart 2008

#14-03-08 PWN sluit diverse paden

PWN sluit diverse paden

Tot onze grote verbazing heeft PWN een aantal hele mooie paden afgesloten voor fietsers. Het verharde pad naar de Papenberg(kaart) is onderaan voorzien van een nobike bordje.
Ook de zogenaamde Tankgracht(kaart) en het pad daarna, in het Bergense gedeelte, is afgesloten. Deze is aan beide kanten voorzien van een aantal gezonde gekapte  dennebomen. Het rare is dat dit pad al jaren gewoon als voetpad, en dus tot 10:30 ook als fietspad, op de PWN wandelkaart staat.Verder zijn er nog wat paden afgesloten maar deze werden nauwelijks door fietsers gebruikt omdat er mooiere alternatieven vlak naast lopen.
Uiteraard hebben we PWN gelijk om een reactie gevraagd;
de Papenberg is afgesloten omdat er sluippaadjes bleven ontstaan, volgens PWN werden deze paadjes vnl. door fietsers betreden, gezien de vele bandensporen. Ook de takken die PWN neerlegde om de paadjes af te sluiten werden weggehaald.
De situatie werd onhoudbaar volgens PWN en men zag geen andere oplossing dan het afsluiten van de Papenberg. Let wel: alleen voor fietsers.
NW9 heeft PWN laten weten het niet eens te zijn met deze beslissing en dat er legio andere, vriendelijkere oplossingen zijn die op meer begrip van de fietsers kunnen rekenen.

Waarom de Tankgracht afgesloten is kon men ons niet vertellen, de betreffende boswachter van dat gebied was niet aanwezig.
Binnenkort heeft PWN een intern overleg en krijgen we als het goed is te horen waarom de Tankgracht afgesloten is.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9