3 november 2012

#03-11-12 Het Bovenpad van PWN

Het Bovenpad van PWNEen van de mooiste paden van het NHD-Noord is waarschijnlijk het Bovenpad tussen De Zeeweg/Franschman en 't Woud. Heerlijk snel en glooiend, toegegeven weinig technisch en doodzonde en onverstandig dat er geen ander alternatief terug is naar Bergen.
Dit maakt het pad op sommige momenten een ware snelweg vol met mountainbikers, het zij zo; beleid is soms onbegrijpelijk.
Vanochtend viel me op dat er op de slechte plekken onderhoud gepleegd is, op andere plekken is het pad totaal vernield door hetzelfde voertuig wat dit onderhoud gepleegd heeft zo leek het.
De diepe geulen vanaf de Voertklim en op diverse andere natte plekken hadden namelijk een andere oorzaak; PWN is bezig om een superdeluxe uitkijkpunt aan het maken met een enorme trap als toegangsweg. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over Bergen aan Zee enerzijds en Alkmaar anderzijds. Via dezelfde gigantisch mooie trap, met 2 bochten erin en verschillende breedte van de treden dien je weer je pad te vervolgen.
De trap is een ware TTF, echter is fietsen op toegangspaden naar uitzichtpunten niet toegestaan volgens de PWN website.
Is een trap een pad...........?

Kortom: Het Bovenpad is behoorlijk stuk gereden, diepe geulen vol water en veel modder en binnenkort een mooie trap rijker.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9