16 juni 2012

#16-06-12 Kaartautomaat PWN

Nieuwe kaartautomaten bij PWNOmdat PWN niet even de moeite genomen heeft om haar trouwe bezoekers te informeren(in tegenstelling tot Staatsbosbeheer die dat wel keurig doet middels een persbericht) regent het hier klachten over de nieuwe kaartautomaten. Kennelijk kan je alleen nog maar een kaartje kopen met een kaart(chip, pin of creditcard). Vele recreanten konden geen kaartje kopen omdat ze alleen cash bij zich hadden.

Tevens is PWN zo vriendelijk geweest om de prijs gelijk maar te verhogen met 20 cent.....die automaten moeten toch ergens van betaald worden:-)

Net maar even de website van PWN bezocht en inderdaad staat daar een berichtje op;

PWN plaatst nieuwe kaartautomaten
Klantvriendelijk en veilig: betalen met chip, pin of creditcard
Vanaf dinsdag 29 mei a.s. vervangt PWN alle kaartautomaten bij de ingangen van het Noordhollands Duinreservaat (NHD). De nieuwe kaartautomaten bieden bezoekers voortaan de mogelijkheid om te betalen met chip, pin of creditcard (MasterCard en Visa). Bij de oude automaten was alleen betaling met gepast muntgeld mogelijk. De nieuwe automaten zijn klantvriendelijker en bovendien veiliger omdat er alleen nog elektronisch wordt betaald. Op zondag 5 juni zijn naar verwachting alle automaten vervangen.
Boswachter Jan Zijlstra over de nieuwe kaartautomaten: "De oude automaten waren niet meer van deze tijd. Ik ben daarom blij dat ze nu vervangen worden. De nieuwe kaartautomaten zijn niet alleen klantvriendelijker, maar ook veiliger." De automaten bieden drie soorten kaarten: een dagkaart (euro 1,70), een weekkaart (euro 5,00) en een ruiterdagkaart (euro 5,00).

Verplaatsen
Met de vervanging van de automaten is ook kritisch gekeken naar de locatie. Er is besloten om twee automaten te verplaatsen:
- De kaartautomaat bij ingang "Meeuwenweg" is verplaatst naar de ingang van het parkeerterrein bij de duiningang Wijk aan Zee
- De kaartautomaat bij ingang "Oudendijk" is 200 meter verplaatst en wordt geplaatst naast het informatiebord aan de Scheivlakweg.

Er wordt 1 nieuwe automaat geplaatst bij ingang Kraaiennest aan de Kruisbergweg in Heemskerk.

Mooie duinen dankzij uw bijdrage
PWN beheert ruim 7.300 ha natuurgebied. Dit gebied wordt ruim 7 miljoen keer per jaar bezocht door onder andere wandelaars en ruiters. Het is voor PWN noodzakelijk dat bezoekers bij hun bezoek aan de duinen in het bezit zijn van een duinkaart. Met de opbrengst van deze kaarten kan PWN namelijk het duinbeheer op het gewenste niveau handhaven en kunnen inwoners en toeristen blijven genieten van de mooie duinen. PWN is voor het beheer van de duinen afhankelijk van kaartopbrengsten omdat ze hiervoor geen subsidie ontvangt van de overheid.

Mij is trouwens eens verteld door een insider dat die toegangskaartjes bedoeld zijn om bepaalde groepen te weren; laat deze maar lekker gratis bij de buren van Staatsbosbeheer rondwandelen of fietsen.

En waarom kan je geen jaarkaart uit de automaat trekken???


groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9