12 februari 2012

#12-02-12 Boetes weer verhoogd

Boetes weer verhoogdNatuurlijk rijden we nooit waar dat niet mag en houdt iedereen zich overal en altijd netjes aan de regels......

Gisteren sprak ik de boswachter op mijn wekelijkse rondje door het schitterende NHD. Hij reed trouwens op een spiksplinternieuwe zwart/groene Cube MTB met verende voorvork, bagegedrager met tasjes en schijfremmen.....
Uiteraard gaat het dan over mountainbiken en de elfstedentocht. We delen wat ervaringen uit; de boswachter over het gedrag van de MTBers en ik over de geluiden die we uit de groep MTBers ontvangen; zo waren er 2 weken geleden 21 bikers gesignaleerd en bekeurt op de Verbrande Pan....daar mag je nl. niet fietsen, ook niet voor half 11. Oorzaak, maar geen excuus, van de vele bikers aldaar was waarschijnlijk de drukte op het Bovenpad(tussen de Zeeweg in Bergen en 't Woud) veroorzaakt door de toertocht. De boswachter vindt dit gedrag vervelend en strikt genomen is het dat ook.....al begrijp ik het aan de andere kant ook wel weer.
Bonnen schrijven doen de boswachters ook liever niet, maar soms is het nodig.
Ik vertelde de boswachter dat het vaak een oorzaak-gevolg kwestie is;
Oorzaak: Drukte op het pad door een toertocht
Gevolg: Men zoekt een rustiger pad.

Oorzaak: PWN lanceert een fietsmaatregel om de hinder terug te dringen.
Gevolg: Enorme drukte in het NHD tot 10:30H waardoor de hinder per saldo zelfs enigzins toeneemt.
Toch blijft PWN vasthouden aan de absurde fietsmaatregel.

Was het de boete voor wildrijden buiten de toegestane paden of tijd ooit 10 gulden....those were the days!!!
Vorig jaar was de boete voor soortgelijke overtredingen al opgelopen naar 70 euro....in 2012 bedraagt hij 85 euro zo vertelde de boswachter mij.

Ter vergelijking, met je fiets door rood rijden kost ook 85 euro. Fietsen zonder licht kost 45 euro.

Overigens kost een loslopende hond ook 85 euro.

Dus per 1-1-2012 kost het 85 euro als je gepakt word na 10:30H op de onverharde paden in het NHD, of fietst waar dat niet is toegestaan....grofweg de open duingebieden.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9