5 januari 2012

#05-01-12 SBB Schoorl sluit deel bos

Staatsbosbeheer sluit deel van bos in de Schoorlse DuinenIn verband met de storm sluit Staatsbosbeheer vanaf donderdag 5 januari een deel van het bos voor het publiek. Het gaat om het bos tussen het Vogelmeer en Catrijp dat in 2009 door brand is getroffen. Met stammen en linten worden een aantal paden afgesloten. Door de harde wind kunnen takken afbreken, bomen breken en omvallen wat gevaarlijke situaties voor het bezoekers kan opleveren.

Gevaarlijke situatie
De bomen die in 2009 zijn verbrand, zijn zo slecht geworden dat er tijdens harde wind gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Staatsbosbeheer was enige tijd geleden al begonnen met het omzagen van de verbrande bomen die direct langs de paden stonden. Er zijn de laatste tijd echter zoveel stormen dat daar niet tegenop te zagen valt. Vandaar dat deze maatregel, het afsluiten van een aantal paden, is genomen. De veiligheid van het publiek staat voorop en Staatsbosbeheer wil geen enkel risico nemen.

Snel weer toegankelijk
De rode wandelroute en de "roetroute" die door dit gebied lopen zijn veilig, en daar kan gewoon over gewandeld worden. De komende weken zal Staatsbosbeheer gebruiken om het bos weer toegankelijk te maken voor de bezoeker. Omdat het om enkele kilometers aan wandelpaden gaat, kan dit enige tijd in beslag nemen.

Voor de duidelijkheid, de MTB route van Schoorl valt niet onder het afgesloten gebied en blijft dus gewoon toegankelijk......uiteraard kan daar ook een tak op je kop vallen.....dus helm op!!!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9