7 februari 2011

#07-02-11 Schoorl afgesloten 13-02

Schoorl afgesloten 13-02Via oplettende MTBers bereikte ons het bericht dat er op diverse plaatsen langs de route van Schoorl bordjes hangen met de mededeling dat het parcours op zondag 13-02 is afgesloten van 10:00 tot 16:00.
Navraag bij SBB leerde ons dat dat best wel eens zou kunnen kloppen, maar om het zeker te weten zou navraag bij de organisatie van de Groet uit Schoorl Run wenselijk zijn.........

Die dus maar eens gemaild....en idd die hadden de bordjes opgehangen maar realiseerde zich wel dat er heel veel niet lokale bikers niet bereikt zouden worden op deze manier.
De reden voor de afsluiting zou omwille van de veiligheid voor MTBers en lopers zijn, niet alle lopers en bikers konden evenveel begrip voor elkaar opbrengen en dit leidde soms tot een gespannen situatie........

Niet gek natuurlijk als je communiceert via een bordje langs de route....waarmee je nog niet de helft van de bezoekers bereikt. Wat zou je zelf doen als je uit den lande komt om lekker 2 rondjes Schoorl te rijden en vervolgens ziet dat het parcours is afgesloten die dag......omdraaien en huiswaarts keren???

Leuk geprobeerd maar zoals zo vaak schort het weer aan de juiste communicatie.....hoe bereiken we de MTBer? Waar hebben we dat eerder gehoord?

Nog even wat weetjes:
-De eerste lopers starten om 11:00h en zullen pas na 11:30h het parcours kruisen thv de Julianalaan/Berenkuil.
-De langzamere goden van de 30km run zullen uiterlijk rond 14:00h de laatste kruising met de MTB route maken thv de Dr. van Steinweg.(schelpenpad wat je kruist even na de afdaling van de Zwarte Blink)
-de paden zijn niet afgesloten voor racefietsers, toerfietsers, dikke naven fietsers, ruiters, prikstokkers en gewone wandelaars.

Trek zelf je conclusie en denk aan de 3e en 4e peiler van NW9 "respect & fiets".

Een heel goed alternatief is natuurlijk om met z'n allen het NHD tussen Bergen en Wijk aan Zee te gaan "verkennen".......De NHD marathon lukt nog niet vanwege de late zonsopkomst tevens gaat deze ook over het MTB parcours van Schoorl, maar de Halve Marathon(55km) of de Toertocht(45km) zijn prima alternatieven.....je hebt echter wel een GPS nodig, of een maat met een GPS!

groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9