28 januari 2011

#27-01-11 Hart voor natuur

Hart voor natuurZaterdag 19 februari worden op verschillende plaatsen in het land acties georganiseerd door natuurorganisaties om aandacht te vragen voor de onevenredige bezuinigingen van het kabinet op natuur en landschap.

Overal moet bezuinigd worden dus dat kan ook op natuur en landschap. Alleen zijn de voorgestelde bezuinigingen van 40% wel erg rigoureus. Als deze bezuinigingen worden aangenomen in de Tweede Kamer zal dat betekenen dat de kwaliteit van veel natuurgebieden achteruit gaat. Niet alleen de natuur zal de bezuinigingen merken, maar ook de mensen. Doordat er veel minder geld aan beheer en toezicht kan worden besteed zullen veel terreinen niet meer goed toegankelijk zijn. Achterstand in beheer zal leiden tot slecht onderhouden paden en misschien zelfs wel onveilige situaties. Het valt dan niet uit te sluiten dat bepaalde natuurterreinen worden afgesloten.
Mountainbikers hebben een groot belang bij een goede toegankelijkheid van onze natuurterreinen. De natuur vormt immers ook het "habitat" van mountainbikers, wandelaars, ruiters en vele andere recreatieve gebruikers. Ook al verschillen mountainbikers nog wel eens van mening met terreinbeheerders, het is een gezamenlijk belang om een signaal af te geven aan de landelijke en provinciale politiek. Daarom willen mountainbikers de verschillende natuurorganisaties een steuntje in de rug geven door mee te doen aan deze publieksactie. Daarmee laten we gelijk zien dat mountainbikers hart voor de natuur hebben.

Wat gaan we doen?
Zaterdag 19 februari zal er bij Radio Kootwijk, midden op de Veluwe, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland, een "Hart voor Natuur" -publieksmanifestatie  plaatsvinden, met o.a. een debat met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen die verkiesbaar zijn voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. De provincie is voor een groot deel verantwoordelijk voor natuur en landschap in Nederland.  Daarom is het belangrijk om hier onze betrokkenheid te laten zien en tegelijk te werken aan het verbeteren van het imago van mountainbiken.

Dit doen we door met minimaal 100 mountainbikers, maar liever meer, om 14.30 uur te arriveren bij Radio Kootwijk. We verzamelen vanaf 13.30 uur onder het genot van een kopje koffie bij Recreatiegebied Het Leesten en fietsen dan in ongeveer 30 minuten rustig naar Radio Kootwijk. Daar overhandigt een vooraanstaande mountainbiker een petitie aan de politiek onder toeziend oog van alle natuurorganisaties. Na dit formele deel kan elke deelnemer meegaan op een begeleide tocht van ongeveer 25 of 50 km op verschillende niveaus, of op eigen initiatief de mountainbikeroute van Apeldoorn rijden. Elke mountainbiker die dit initiatief ondersteunt en het leuk vindt om mee te fietsen, kan zich via mail aanmelden bij info@singletracks.nl onder vermelding van "Actie hart voor natuur".

Bron: Singletracks.nl

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9