14 januari 2011

#14-01-11 EPE napraat

EPE napraatOndanks dat Hanka er helaas niet bij was in Egmond was er vooraf maar zeker ook nadien veel opwinding onder de deelnemers. In de regio gaat het immers niet om wie er als snelste de tocht voltooid maar welk team de businessrace wint!!!
Vooraf word er samen uitgebreid getraind en geteased op de diverse fora, uiteraard in goede harmonie en met respect voor elkaar.....maar op DE dag barst de strijd los......wie heeft zijn fiets als eerste in het startvak staan?(voor 09:00h stonden de eerste fietsen al) Dat is nl. de eerste (psychologische) winst.
Na het startschot is het vol gas naar de strandafgang, de eerste 10-20 rijders kunnen deze vaak nog fietsend nemen, maar zodra er een paar van de pedalen moeten is het gedaan en kan het verdere veld ook afstappen.
Op het strand aangekomen werd het een spel van kijken wie er zo gek ik om op kop te gaan rijden........met windkracht 7 in je snufferd is het begrijpelijk dat niet iedereen staat te springen......ongeveer een uur later komen de eerste bij de pier en kan de grote plaat erop voor de terugweg, met snelheden van soms boven de 50km/h vliegen de eerste terug richting Egmond. Bij Castricum, met nog zo'n 5km te gaan komen de toppers nog steeds achterblijvers tegen.......
Ramses Bekkenk(video) wint de race voor 2 Belgen, maar zoals gezegd..."Who cares?" Het gaat om de race binnen de race!
Tot op heden is de Top 3 uit het businessklassement nog niet 100% zeker omdat de nieuwe tijdswaarneming(de wegwerpchip) nogal wat gebreken vertoonde, veel renners zijn niet geregistreerd op de mat.
Zoals het er nu nog steeds naar uitziet heeft mag het team van de Zeeleeuwen nog een jaar van de titel genieten.
De discussies zullen echter nog wel enkele weken doorrommelen; gescheld in het peloton en er zijn zelfs bewijzen dat een renner in het elitevak gestart is(5 minuten eerder dan de businessrace) en tijdens de race zijn Elitestartbordje(met transponder) heeft omgeruild voor een businessrace startbordje......(naam is bij de redactie bekend....) en zodoende dus in het businessklassement 5 minuten heeft gestolen.
Daarnaast willen we toch de formidabele prestatie van 2 jeugdrenners aanstippen Roy Beukers(9e overall) en Sven Broekaart(11e overall) van het AGU-Beukers Biketeam. Toch maar "even" prof renners als Rick Flens, Bart Brentjens en Tim Wynants achter zich gelaten.
Bottomline; iedereen is weer een aantal maanden flink aan het trainen geweest met een een mooie race als beloning.
Op naar de Dijkrace 2011.

In het sportcafe bleef het trouwens nog lang gezellig!!!
Tot volgend jaar maar weer.

O ja, de foto's

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9