7 januari 2011

#07-01-11 Sterke rijders @ EPE

Sterk deelnemersveld tijdens AGU Egmond-Pier-EgmondLe Champion presenteerde vandaag tijdens de persconferentie in Restaurant Zilte Zoen in Egmond aan Zee het sterke deelnemersveld van de  AGU Egmond-Pier-Egmond. Ramses Bekkenk, Sebastian Langeveld, Bart Brentjens en Johnny Hoogerland staan als prominenten & kanshebbers tijdens de strandrace aan de start. Er was nog meer goed nieuws: het weer is dit jaar geen spelbreker. Alle gladde stukken in de duinen zijn verdwenen en het parcours ligt er voor beide dagen goed bij.

Tijdens de AGU Egmond-Pier-Egmond wordt een krachtige zuidenwind verwacht, windkracht 6 tot 7 met vlagen tot 9, en het kan regenen. Dat betekent dat de renners op de heenweg behoorlijk wind tegen hebben. Daarnaast is het strand vrij mul, wat de wedstrijd extra zwaar zal maken.

AGU Egmond-Pier-Egmond beschikt over een sterk vrouwenveld. De nadruk ligt dit jaar vooral op de buitenlandse deelnemers, met als grootste kanshebber Kim Saenen, Belgisch kampioen MTB marathon. Concurrent is Alieke Hoogenboom-Griffioen, zij won zowel de Rabo Beach Challenge in Scheveningen als de strandrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk.
Bij de mannen staat een aantal grote namen aan de start. De winnaar van 2009, Sebastian Langeveld, is 1 van de kanshebbers. Hij verkeert momenteel in goede vorm, een maand geleden werd hij tweede tijdens Noordwijk-IJmuiden. Daarnaast starten Bart Brentjens, Rick Flens, Johnny Hoogerland, Sander Lormans en twee sterke Belgische renners Kevin Hoovels en Nicolas Vermeulen. De gedoodverfde favoriet is de strandspecialist Ramses Bekkenk, ook wel bekend als de "king of the beach". Hij won dit jaar op het strand bijna alles wat er te winnen valt, namelijk de Rabo Beach Challange en Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk. Met zijn favorietenrol kan hij goed leven: "Ik voel totaal geen druk, ik ben zaterdag gewoon 1 van de mannen en ik ga er voor. Dit is de enige strandrace in Nederland, die ik nog niet heb gewonnen." Zijn tactiek van komende zondag? "Ik wil meteen tegen de wind in demarreren. Ik probeer het veld uit elkaar te trekken tijdens de slechte stukken op het strand. Langeveld is denk ik de te kloppen man", sluit Bekkenk af.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9