27 december 2010

#27-12-10 Verslag uitbuikrit

Verslag uitbuikritTweede kerstdag, de eerste NW9 uitbuikrit. Bij vertrek was de temperatuur nog onder het vriespunt maar deze liep, na komst van de zon, al snel op tot waardes waarbij bleek dat velen te warme gekleed waren. De meeste deelnemers waren verbaasd over de grote hoeveelheden sneeuw die nog steeds op de onverharde paden aanwezig waren. De sneeuw is een mooie graadmeter voor de drukte van bepaalde paden. De rustigere paden waren bijna niet te doen terwijl er op de drukkere paden vaak een spoor van 30cm breed goed te berijden was. De kunst was wel om precies in dat spoor te blijven, als je er naast zat resulteerde dat in een flinke slipper en/of valpartij.
Het doel was op de wat drukkere paden te blijven, dat dit niet altijd lukte bleek wel uit de vele keren dat er toch wat gelopen moest worden. Om 10:15 toch besloten om nog een buffelpad in te rijden, de warme choco smaakt immers lekkerder als je net hebt afgezien, waar een stuifduin iedereen van de fiets kreeg.
Bij de Kruisberg aangekomen stonden de vuurkorven en terrasverwarmers aan....met de bezweette kleding toch maar besloten om binnen te gaan zitten waar, de in kerstkledij gestoken, bediening ons zeer vriendelijk hielp!
Op de terugweg over de verharde paden(voor zover zichtbaar) zou een makkie moeten zijn....niets was minder waar, de van Oldenborghweg bestond uit 2 bandensporen van zo'n 20cm breed en op vele plekken stuifduinen...waarvan 1 stuifduin mij toch tegen de grond wist te werken......gelukkig val je zacht in sneeuw.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9