20 december 2010

#20-12-10 1000 euro voor SBB

1000 euro voor SBBSchoorl
De initiatiefnemers en mede-organisator Duursportief hebben vrijdag 17 december de opbrengst van de Dag van de Duinen overhandigd aan Staatsbosbeheer. Het bedrag van 1000 euro zal besteed worden aan naamborden voor de paden in het Schoorlse duingebied. Daarmee wordt de veiligheid vergroot.

Projectleider David van der Welle van Duursportief (l) en initiatiefnemer Jacco van den Brink (r) bieden de opbrengst van de Dag van de Duinen aan aan Jeroen Pater van Staatsbosbeheer.

"Bij calamiteiten in dit gebied is het belangrijk dat bezoekers zo precies mogelijk kunnen aangeven waar de hulpdiensten moeten zijn. Het kan gaan om de branden die we in de afgelopen tijd hebben bestreden. Maar er zijn ook andere situaties waarin we snel moeten kunnen handelen. Door meer naamborden te plaatsen, maken we het de mensen die ons of anderen waarschuwen makkelijker om de juiste informatie te geven", aldus Pater tijdens een korte bijeenkomst in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

De Dag van de Duinen vond plaats op 28 augustus jl., precies een jaar na de eerste grote brand in het Schoorlse duingebied. De initiatiefnemers wilden de bezoekers en deelnemers op allerlei manieren laten genieten van de natuur en stil laten staan bij het weren van gevaar. Ongeveer 400 sporters hebben deelgenomen aan een trimloop, een mountainbike-wedstrijd of aan de wandeltochten. Ook was er veel muziek & een route langs vijf exposities in het centrum van Schoorl. Op het Klimduin werd een groot kunstwerk van Carlijn Mens onthuld. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Duursportief, een sportstimuleringsproject waarin een aantal verenigingen in de regio samenwerken, en een groot aantal sponsors uit Schoorl en omgeving.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9