19 december 2010

#19-12-10 Ice Spiker review

Ice Spiker review part 2Vanochtend het NHD nabij Bergen onveilig gemaakt op de Ice Spikers, zoals gezegd is de grip enorm maar vandaag moet ik daar toch een kleine kanttekening bijzetten. Gisteren was het gewoonweg ploegen door asdiepe verse sneeuw rond Castricum en liep alles zwaar.
In Bergen is aanzienlijk minder sneeuw gevallen, ik schat nog niet de helft van wat er bij Egmond/Castricum ligt. Tevens was er inmiddels een goed aangereden spoor.
Over deze aangereden sneeuw loopt de Ice Spiker zwaar, erg zwaar vergeleken met bijv. een Racing Ralph. De grip is een stuk beter vergeleken met de RR maar of dit opweegt tegen de veel lagere rolweerstand van de RR betwijfel ik zeer.
Een ander puntje is "te goed geveegde straten", op zich rijden de Ice spikers ook daar prima, wat zwaar maar de band is uiteraard niet gemaakt voor de verharde paden. Nee, het is het geluid wat ze maken op de straat; schurend, grommend, het lijkt alsof je de wolfraamcarbide spijkers elke meter korter hoort worden. In theorie zijn de spijkers echter vele malen harder dan asfalt en klinkers dus zouden ze niet moeten slijten, theorie en praktijk verschillen dikwijls nogal van elkaar. De tijd zal het leren.

ps. wie was trouwens die "achteruitetende" biker nabij de trap.....ik kon nog net z'n maaginhoud ontwijken.......

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9