6 december 2010

#06-12-10 SBB verwijdert wandelroutes

SBB verwijdert wandelroutesEn er komen nieuwe MTB routes voor in de plaats.......helaas een utopie!

Van de boswachter:

Komende weken gaat Staatsbosbeheer de paaltjes van de oude wandelroutes in de Schoorlse Duinen weghalen. Met de komst van het nieuwe wandelnetwerk zijn ze overbodig geworden.

Oude wandelroutes
Wie regelmatig in de Schoorlse duinen komt kent ze wel de kleine zwarte kunststof paaltjes, met witte, rode, blauwe en gele driehoekjes. Vele jaren hebben ze dienst gedaan om wandelaars de juiste richting op te sturen. De Berenkuilwandeling, Groeterwandeling, en de Viertrappenwandeling zijn voorbeelden van veel gelopen routes. Wie 1 van deze routes liep kwam langs de mooiste plekjes van de Schoorlse Duinen. Ze maken nu plaats voor het nieuwe wandelnetwerk.

Wandelnetwerk
Afgelopen voorjaar is gestart met het aanleggen van het nieuwe wandelnetwerk. Alle palen zijn geplaatst en kinderziektes zijn eruit gehaald. De oude en nieuwe routes bestaan nu een paar maanden naast elkaar. Voor sommige mensen is het onduidelijk, twee routes naast elkaar, dus is het tijd dat de oude routepalen eruit gaan. Het nieuwe wandelnetwerk biedt meer wandelmogelijkheden voor de recreant. Het werkt op ongeveer dezelfde manier als het fietsknooppunten systeem. Door bij de keuzepunten in dit wandelnetwerk over te stappen op andere routes, kan je verschillende routes combineren en eindeloos varieren. Staatsbosbeheer sluit met dit wandelnetwerk aan op het toekomstige wandelnetwerk in de gemeente Bergen.

Nieuw bezoekerscentrum
Spil in het wandelnetwerk is het nieuwe bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. Het is het startpunt van alle wandelroutes. Hier is ook de nieuwe Falkplankaart te koop waarop alle routes staan aangegeven. Medewerkers van het bezoekerscentrum staan voor de wandelaars klaar om tips te geven over bezienswaardigheden in de Schoorlse duinen of stellen een op maat gemaakte route samen met behulp van de keuzepunten.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9