6 december 2010

#06-12-10 Lyme bij PWN

Lyme-besmettingen bij PWNBron: PWN

Egmond-
Van de tien vrijwilligers voor Waterleidingbedrijf PWN uit een team uit Egmond zijn er momenteel zes besmet met lyme. Vijf daarvan hebben een oude besmetting. Opmerkelijk, omdat er van vorig jaar totaal maar twaalf gevallen bekend zijn onder vrijwilligers en personeel van het waterleidingbedrijf.

Sinds vorig jaar kunnen vrijwilligers en werknemers bij PWN een vrijwillige bloedtest krijgen, waar ze worden getest of ze de borrelia bacterie met zich meedragen, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. "Mensen werken bij ons midden in het duin, ze gaan van de gebaande paden af door het struikgewas, juist waar de teken zitten", zegt Marianne Snabilie, coordinator onderhoud natuur en recreatie. "Daarom hebben ze meer kans om besmet te worden. Daarbij is er een hoger percentage besmette teken."

Negen van de twaalf besmette vrijwilligers en werknemers zijn uiteindelijk via de bedrijfsarts doorgestuurd naar de huisarts, voor een antibiotica behandeling. In drie gevallen ging het om oude besmettingen. Die hebben geen behandeling nodig omdat het een besmetting is die al een keer eerder is aangepakt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9