2 december 2010

#02-12-10 EDIT: reddingsdeken

EDIT: reddingsdekenIn de nieuwsbrief stond de zeer voordelige NW9 tip; een reddingsdeken, zo'n goud- & zilverkleurig stuk aluminiumfolie, bij de Action voor 62 eurocent. Zoals zo vaak blijkt goedkoop ook hier duurkoop.
Het folie van de Action deken is alleen zilverkleurig en helpt dus alleen tegen oververhitting en niet tegen onderkoeling, daar heb je namelijk goudkleurig voor nodig. Alleen zilverkleurig heb je in de winter niets aan, de duurdere dekens zijn vaak 2-kleurig; goud en zilver. Daar heb je dus altijd wat aan.
Neemt niet weg dat de
reddingsdeken van Bever zwerfsport natuurlijk met 4,5 euro ook een koopje is als er iemand ligt te blauwbekken bij deze arctische omstandigheden.
Leuk kado voor in je eigen fietsschoen.

De zilveren kant naar binnen helpt tegen onderkoeling en andere koudeletsels door tot 80% van de lichaamswarmte te reflecteren; ideaal bij verkeers-, watersport- en wintersportongevallen. De gouden kant naar binnen helpt tegen extreme hittestraling, oververhitting en andere warmteletsels door zo veel mogelijk lichaamswarmte af te voeren. De reddingsdeken werkt als hitteschild dat zonnestralen en -warmte terugkaatst. Let op! Bij brandwonden en tijdens onweer mag u de reddingsdeken niet gebruiken.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9