19 november 2010

#19-11-10 Toprenners @ EPE

Toprenners @ EPEFoto's van de heren konden we niet vinden.......

Toprenners Sebastian Langeveld, Bart Brentjens en Hanka Kupfernagel starten op zaterdag 8 januari tijdens de 13e Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond. De 36 km lange strandrace tussen Egmond aan Zee en de pier van Wijk aan Zee geldt met ruim 3.500 deelnemers als de grootste strandrace in de Benelux. Deelnemers die de ultieme race over het strand niet willen missen moeten zich snel aanmelden, want de deelnemerslimiet is in zicht.
 
De 25-jarige Sebastian Langeveld maakt van de weg een uitstapje naar het strand. De Raborenner liet in 2009 al blijken dat hij op het strand goed uit de voeten komt door Egmond-Pier-Egmond dat jaar te winnen. Zijn geschiedenis in het veldrijden en het goede wegseizoen belooft veel goeds. Zijn voornaamste concurrent zal de routinier Bart Brentjens zijn. De inmiddels 42-jarige mountainbiker heeft de opening van het jaar nog nooit gewonnen. Maar de Olympisch kampioen van 1996 is momenteel nog zeer actief in de mountainbike wereld, zo werd hij vorige maand nog tweede tijdens de Crocodile Trophy in Australie. Ook de winnaar van 2008 en de nummer drie van 2009, Sander Lormans en de altijd gevaarlijke Ramses Bekkenk gaan strijden om de titel.
 
Deelname vrouwen
Bij de vrouwen staat een meervoudig wereldkampioen veldrijden aan de start: de Duitse Hanka Kupfernagel. Maar liefst vijf maal was de 36-jarige veldrijdster de beste van de wereld. In 2009 en 2010 moest ze genoegen nemen met het zilver, Marianne Vos veroverde toen de wereldtitel. Van Nederlandse bodem staat het talent uit Bergen, Rozanne Slik, aan de start.
 
Inmiddels hebben al ruim 3.300 deelnemers zich aangemeld voor het spektakel op 8 januari. Om teleurstellingen te voorkomen raadt organisator Le Champion de mountainbikeliefhebber aan om snel in te schrijven, want de limiet is bijna in zicht. Inschrijven is mogelijk voor individuele renners en bedrijven. Naast het individuele klassement  wordt een klassement van businessteams opgemaakt. De felbegeerde titel werd in 2009 behaald door het team van De Zeeuwleeuw/Imming Bikes uit Heiloo.

Meer informatie over AGU Egmond-Pier-Egmond is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9