15 november 2010

#15-11-10 Schat op parcours Schoorl

Schat op parcours SchoorlBron: De Duinstreek

Schoorl -
De zesjarige Zeb Hoogvliet deed onlangs een bijzondere vondst. Op zijn crossfietsje reed hij samen met zijn moeder het mountainbikeparcours in de duinen van Schoorl. Op zich al een hele prestatie, maar de rit wordt alleen maar mooier.

Tijdens het beklimmen van een van de duinen ziet Zeb iets liggen. "He, kijk mam...", roept hij en stapt van zijn fiets. Na het parcours helemaal uit te hebben gefietst, roepen moeder en zoon de hulp in van het Fries Scheepvaartmuseum. Zeb blijkt een gedenkpenning van de Nederlandse Zeevaarder Jan Evertsen te hebben gevonden. Geschat wordt dat de munt in het jaar 1900 gemaakt is ter nagedachtenis aan alle belangrijke zeehelden. Zelf heeft het Friese museum drie munten in bezit. Die van Egbert Kortenaar, Michiel de Ruiter en Maarten Harpertsz tromp. Luitenant Admiraal Jan Evertsen leefde van 1600 tot 1666.

"De munt is veel minder oud dan we dachten, maar dat drukt de pret niet. Het is natuurlijk waanzinnig om als 6-jarig jongetje een echte schat te vinden tijdens het mountainbiken", aldus moeder Merel.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9