1 november 2010

#01-11-10 Politie alert op brand

Politie alert op brandIk moet zeggen dat de surveillanten idd goed gecamoufleerd zijn, ik heb ze nog nooit gezien en ik fiets toch regelmatig in het gebied.....

Bron: De Duinstreek

Schoorl - De inwoners van de gemeente Bergen kunnen ervan verzekerd zijn dat de politie haar surveillancebeleid in het duingebied voor de komende winter niet zal wijzigen. Dat wil zeggen dat de kans op een duinbrand hoog op haar prioriteitenlijst blijft staan.

Vorig jaar werd nog besloten om gedurende de wintermaanden een stapje terug te doen bij het toezicht in bos en duin. De politie vindt het nu nog te vroeg om minder waakzaam te zijn gedurende de maanden buiten het zomerseizoen.

Op heterdaad
Persvoorlichtster Petrie Koenen van de regiopolitie meldt dat er regelmatig, ge-uniformeerd en in burger, te voet of op de fiets wordt gesurveilleerd. Op die manier blijft de kans aanwezig dat de pyromaan op heterdaad wordt betrapt. Want niemand twijfelt er meer aan dat er bij alle bos- en duinbranden in de Schoorlse boswachterij en het PWN gebied bij Bergen, sprake is geweest van brandstichting. Men wordt in die mening gesterkt door het feit dat er in een aantal gevallen meerdere brandhaarden werden ontdekt. Na de tweede brand in oktober van 2009 nabij De Kerf zei Bergens burgemeester Hetty Hafkamp: "Dit kan geen toeval zijn maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken."

Code Rood
Vorig jaar juni werd "Code Rood" ingevoerd. Dat betekende een drastische wijziging in het uitrukbeleid van de brandweer. Bij elke brandmelding werden zes auto's ingezet, drie tankspuitauto's, en een zelfde aantal werk- en personenbusjes. Op een drietal plekken in de boswachterij werden containers en een tankwagen, elk met twintigduizend liter water geparkeerd. Een preventieve maatregel dus, die nog steeds van kracht is.

"Code Rood" betekent dat zich binnen enkele minuten een lange stoet hulpverleners met loeiende sirenes van brandweer, politie en ambulances vrije toegang opeist richting brandlocatie. Hoewel heel Schoorl schoon genoeg heeft van deze beelden, toont de bevolking begrip voor de situatie. Onder het motto: "liever te veel uitrukken dan te weinig".

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9