29 oktober 2010

#29-10-10 Rabotop Twiske

Rabotop Twiske 14 novemberNa 2 succevolle edities is het dit jaar tijd voor de derde editie van de RABOtop wedstrijd op het technische parcours van het Twiske.

De Rabotop Noord Holland is een reeks van wedstrijden voor de mountainbike en cyclocrosser door heel Noord Holland. Vorig jaar werd voor het eerst ook een wedstrijd in de regio Zaanstreek/Waterland georganiseerd, namelijk in recreatiegebied het Twiske. Tijdens deze wedstrijd was de snelste man in de topklasse de Enkhuizenaar Tino Haakman.
Dit jaar wordt de wedstrijd in het Twiske opnieuw gehouden en wel op zondag 14 november. De wedstrijd wordt verreden op en rond een voormalig zanddepot, in de volksmond beter bekend als de zanddijk. De zandgrond maakt het mogelijk om ook na zware regenval een goed berijdbaar wedstrijdparkoers uit te zetten.
Als basis voor het wedstrijdparkoers dient een van de twee vaste mountainbikeroutes die in 2009 in het Twiske zijn aangelegd. De aanleg van deze routes is een particulier initiatief en volledig gefinancierd met donaties, sponsoring en subsidie van enkele gemeenten. Ook het onderhoud wordt in eigen beheer uitgevoerd, de opbrengst van de wedstrijd komt dan ook geheel ten goede aan dit onderhoud.
Het wedstrijdparkoers voor 2010 wordt zwaar, vooral door de mix van snelle stukken, veel kort klimwerk en enkele verrassende technische passages. De technische passages maken overigens deel uit van de vaste route en zijn zodoende het gehele jaar te oefenen. Een Rabotop-dag kent 4 wedstrijden:
09:45 start jeugd tot 10 jr
10:15 start drie klassen nl. jeugd 11-12 jr, jeugd 13-14 jr en de dames
11:30 start topklasse & junioren
13:00 start funklasse.

Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging of een licentie te hebben om aan de Rabotop mee te kunnen doen. Meer info, o.a. over inschrijfkosten en prijzengeld, vind je op:
www.mtb-twiske.nl
www.rabotopnh.nl

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9