23 oktober 2010

#23-10-10 Einde werkzaamheden

Einde werkzaamheden NHD BergenHet lijkt erop dat een einde gekomen is aan de werkzaamheden op en rond de bunkerklim. De paden zijn zo goed als gevlakt, er staat weer een hek bovenop de bunkerklim richting SBB en het zanddepot is zo goed als leeg. Het enig wat nu nog rest zijn de rijplaten, waar ik vanochtend PVD een snakebite op reed, en natuurlijk alle kapot gereden en breed gekapte paden, omgehakte bomen en verzande stukken bos en heide.
En waarvoor??? Voor een natuurproject waar een hek omheen staat met een bordje "verboden te betreden".........
Probeer het maar niet te begrijpen.....

De charme van het gebied rond de bunkerklim is voor mij verdwenen, ik hoop dat de natuur zich snel hersteld van dit geweld en de rust maar snel mag wederkeren.

Afgelopen week kwam ik de schaapskudde tegen, heerlijk grazend van het gras en de heide. Ondanks dat ze eigenlijk niet thuis horen in de duinen blijft het wel een prachtige gezicht. Na een kwartiertje van de grazers te hebben genoten vervolgde ik mijn weg en reed een boswachter in zijn pick-up 4x4 achterop, triomfantelijk op zijn klokkie wijzend.....aangezien ik al jaren zonder teller, Polar of andere instrumenten rij die de tijd zouden kunnen aangeven had ik geen idee van de tijd.....
De boswachter was er echter 1 van het vriendelijke soort en ondanks dat het al 10:55 was maakten we er een grappige conversatie van en mocht ik zonder geel papiertje en 60 euro lichter mijn weg vervolgen...........zo kan het dus ook.

O ja, ik zag dat naast Gerrie Knetemann ook Frans van Dusschoten(v/h woonachtig in Castricum) zijn eigen herdenkingsplek heeft gekregen. 5 jaar na zijn overlijden word hij herdacht in het NHD, net voor de zanderige afdaling naar het voetspoor wat uitkomt onderaan de bunkerklim, dmv een bank met plaquette.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9