22 september 2010

#22-09-10 Schoorl veiliger

MTB route Schoorl veiligerDe oude routepaaltjes die er nog stonden, een stuk of 5?, waren idd aan vervanging toe.
Uit ervaring weten wij (en jullie ook) dat het bij ongevallen soms erg lastig is om aan te geven waar de ambulance precies nodig is. Staatsbosbeheer heeft met de ambulancedienst overlegd hoe tijdverlies door het zoeken naar een slachtoffer kon worden verkleind. Wanneer bij een melding wordt aangegeven bij welk nummer, of tussen welke nummers
gezocht moet worden, kan sneller hulp verleend worden. 
Daarom worden op Texel, in het Dijkgatbos en in Schoorl de kruispunten met wegen van een volgnummer voorzien. Deze nummers moeten het voor de hulpdiensten bij ongevallen makkelijker maken om slachtoffers te vinden. Het systeem wat nu wordt gehanteerd komt voort uit een verzoek van de hulpdiensten (en KNRM op Texel).
Op Texel staat het inmiddels, Schoorl en Dijkgatbos zullen z.s.m. volgen.

De Bordjes bestaan uit een nummer en parcoursnaam (zoals vermeld in het meldkamersysteem), afbeelding van een telefoonhoorntje en de vermelding 112.

Schoorl-
De Schoorlse Duinen zijn binnenkort een stuk veiliger. Staatsbosbeheer gaat namelijk langs de mountainbikeroute genummerde paaltjes plaatsen. Bij een calamiteit kan zo'n nummer worden doorgegeven, zodat hulpdiensten sneller op de juiste plek zijn.

Bron(summier): RTVNH

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9