20 augustus 2010

#20-08-10 Stukkie fietsen?

Avonturier Tuijn fietst door AfrikaStel: je hebt net de Transalp gefietst, wat op zich al een helse tocht is....en dan lees je dit bericht. Je hebt kennelijk altijd baas boven baas....

De Castricumse avonturier Ralph Tuijn begint 30 augustus aan een nieuwe uitdaging. Tuijn stapt die dag in Cairo op de fiets voor een tocht dwars door het Afrikaanse continent. In een recordtijd van 75 dagen wil hij 12.000 kilometer afleggen om te finishen in Kaapstad in Zuid-Afrika.(160km per dag)
Met deze FairWater Bike Challenge wil Tuijn aandacht vragen voor de problematiek van schoon drinkwater. Dat maakte hij donderdag bekend.

De 38-jarige Nederlander wil met zijn poging Afrika fietsend te doorkruisen het Guinness Book of World Records halen. Het oude record staat op naam van negen fietsers die de tocht in 2003 in 119 dagen aflegden. Tuijn wordt niet gevolgd door een begeleidingsvoertuig, waardoor hij zijn uitrusting zelf met zich mee moet dragen.

Ook moet hij zelf zijn slaapplaatsen, voedsel en drinkwater organiseren.
Ralph Tuijn werd bekend om zijn solo roeitocht over de Atlantische- en Grote Oceaan en om zijn expedities naar arctische gebieden.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9