10 augustus 2010

#10-08-10 Het hek is van de dam

Het hek is van de damIn 2 opzichten;
1: de herderin en haar schapen zijn de duinen bij Bergen ingetrokken om het open duin te begrazen en de heide te verjongen. Gedurende 6 weken zullen ze hier rondlopen, ook 's nachts verblijven de schapen in het duin, de herderin mag thuis slapen......

2: PWN is begonnen met "Natuurbouwproject Buizerdvlak". Voorlopig is er nog niet echt sprake van "bouwen" maar vooral van slopen. In en rond het zwart gearceerde gedeelte op de onderstaande kaart zijn de meeste bomen gekapt en ik vrees dat er nog vele zullen volgen.
Uiteraard zullen er geleerden zijn die beweren dat dit het beste voor de natuur is, ik vraag me altijd af wat de bezoekers er van vinden. De meeste mensen die ik eergisteren sprak vonden het erg zonde; "Gezonde bomen kap je niet!" en "Waar is dit nou weer voor nodig?" waren enkele reacties.
De afdaling na de bunkerklim is een stuk breder geworden, daar kan je nu dus nog harder,  en vanaf het laagste punt(zwart gearceerde gedeelte op onderstaand kaartje) tot aan het fietspad richting Bergen aan Zee zullen ook nog wel wat bomen sneuvelen met alle gevolgen van dien. Ook de boom aan de linkerkant, waar je net langs kon met 40km/h, is volgens mij verwijderd. Vele paden zijn compleet kapotgereden door bomenrooiers......maar goed dat geeft weer een extra dimensie aan het MTBen zullen we maar zeggen.
Natuurbeleving is gelukkig, of wellicht jammer genoeg, erg persoonlijk.


Klik de kaart voor een grotere versie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9