7 augustus 2010

#07-08-10 R.I.P bunkerklim

R.I.P bunkerklim, leve de bunkerklim!


klik de afbeelding voor een grotere versie

Het ziet er naar uit dat de bunkerklim, zoals hij er nu ligt, straks verleden tijd is. Er zaten al hier en daar wat gaten in(om te kijken of de toplaag vervuild puin bevatte) en vanaf volgende week word de verharding geheel verwijderd tot aan de Nieuwe weg(van Bergen aan Zee richting Zuidwest hoek).
Dat is natuurlijk geweldig nieuws, immers weer zo'n 400 meter onverhard pad erbij, de Bunkerklim zal nog heroischer worden.

Wij vrezen echter wel dat de klim een stuk erosiegevoeliger zal worden en weten dat PWN daar ook erg gevoelig voor is(1 van de redenen voor afsluiting van de Papenberg) we hopen dan ook niet dat dit proces in de toekomst zal leiden tot weer een afsluiting van een mooie klim.(of brengen we ze nu weer op een idee........?)

Van de boswachter:

Afgelopen week is er gewerkt aan de transportroutes voor het natuurbouwproject buizerdvlak. Zie Bijlage. Volgende week en die week daarop gaat de puinverharding er uit tussen Nieuwe weg en het koepeltje. Trace A op de kaart. In week 34 worden er op het transportroutes rijplaten gelegd op de kwetsbare stukken. Deze blijven dan liggen tot het project af is. De Helmweg en de Korte weg zullen gedurende de periode dat er gereden wordt met zand afgesloten zijn van maandag t/m vrijdag. Planning voor oplevering is dat dit rond week 43 zal zijn.(grofweg gezegd is PWN september en oktober bezig) Ik hoop dat jullie begrip hebben voor deze tijdelijke overlast.

lees meer op de website van PWN

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9