2 augustus 2010

#02-08-10 Uvex brillen

Uvex brillenEdit 03-08-20; links werken nu wel, excuus!

Jullie kennen Uvex waarschijnlijk van de hippe fietsbrillen en/of helmen?
Naast de hippe, sportieve tak heeft Uvex ook een industriele tak met beschermingsartikelen voor het gehele lichaam. Onder de meest extreme omstandigheden kom je de produkten van Uvex tegen, ook veiligheidsbrillen in zo'n 25 variaties. Veel modellen zijn echt de lompe veiligheidsbrillen, effectief maar niet voor in het dagelijks leven en/of voor op de fiets. Maar als je goed zoekt zitten er wel degelijk een paar knappe modellen tussen.

Zelf gebruikte ik jaren een Adidas Evil eye pro, een goede bril maar geen koopje. Elk jaar minimaal 1 setje nieuwe lenzen a 35 euro. De coating is namelijk erg gevoelig voor krassen en voor mij persoonlijk moet een bril spatzuiver zijn, iedere kras irriteert mij mateloos. Ieder jaar dus 35 a 70 euro achter de wagen. Op een gegeven moment moet dat paaltje de grond in en moet het anders. Na een paar uurtjes speuren op het internet kwam ik bij Uvex safety brillen terecht. Toen nog een dealer zoeken die niet alleen een overdoos van 5 of 10 stuks levert .....en als test 2 brillen besteld, een blanke en een versie met een bruinige zonnelens uit de Uvex i-vo serie. Vandaag het pakketje ontvangen, de brillen kosten een kleine 12 euro p/stk incl. btw. en excl verzendkosten.(eenmalig 8 euro)

Op het eerste gezicht ziet het er heel goed uit, de brillen hebben een goede pasvorm. De lens bedekt de ogen uitstekend aan alle kanten, heeft een prettige kleur en zorgt voor voldoende demping van het licht. De brede kijkhoek alsmede het ontbreken van een montuur aan de zij- en onderkant zorgen voor een perfect ruim zicht.
De polycarbonaat lenzen tekenen ragscherp en vervormen niet, lijkt me logisch voor een veiligheidsbril......
Aan de bovenkant bevind zich aan beide zijdes een groot "ventilatierooster" wat beslaan van de bril zou moeten voorkomen.

De bril is oneindig verstelbaar; de pootjes zijn in lengte en in hoek verstelbaar zodat de bril voor iedereen op maat te maken is. De verstelmechanismen zijn van buitenaf nauwelijks zichtbaar...goed voor je imago!

Naast het blauw/oranje montuur wat wij besteld hebben zijn er nog meer kleuren monturen & types lenzen, deze waren op dit moment niet op voorraad bij onze leverancier.

De Uvex Cybric (leuk filmpje op deze link)is ook wel een kek brilletje....wellicht voor een volgende bestelling.

De brillen zullen in de komende weken in de praktijk getest worden, uiteraard houden we jullie op de hoogte.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9