2 augustus 2010

#02-08-10 Nieuwe Garmin GPSmap 62

Nieuwe Garmin GPSmap 62Bij NW9 gebruiken we al jaren, tot volle tevredenheid, de Garmin GPSmap 60csx. Het werkpaard onder de GPS units, bombproof en simpel te bedienen ook tijdens het rijden. Met de komst van nieuwe, gedetailleerdere, topokaarten werd de 60 er niet sneller op...integendeel zelfs!
Ondanks dat de nieuwe GPSmap 62 serie nog niet DE ideale GPS is hebben ze toch een groot aantal verbeteringen.

Bron: GPS.nl

Een nieuwe loot aan de GPSMAP-stamboom: de GPSMAP62

Er is geen enkel GPS-toestel dat door de gebruikers in de loop der jaren meer op handen gedragen is en wordt dan de Garmin GPSMAP60. En dat toestel krijgt nu een opvolger, in de vorm van de GPSMAP62.
Als we de 60CSx zo bejubelen, waarom dan toch een opvolger, wat is er nog te verbeteren?

Terechte vraag. Met een duidelijk antwoord: de snelheid van de schermopbouw houdt het detailniveau van de nieuwste kaarten niet meer bij. Iemand die nu werkt met de 60 in combinatie met de 1: 10.000 OnRoute topografische wandelkaart Nederland zal het herkennen: het in- en uitzoomen en het scrollen over de kaart vraagt om geduld. Zelfs met de 'light' versie van de kaart heeft het toestel telkens een seconde of zes nodig om de kaart op te bouwen. En da's 'best wel irritant'.  Voor ons als WayPoint is dat met kop en schouders de belangrijkste verbetering: de 62 is grafisch veel sneller. Dit is ook te zien in onderstaand filmpje.

Op kleine afstand gevolgd door vernieuwing nummer twee: de omgang met 3D. Steeds vaker hebben kaarten ook 3D informatie. Zodat je bijvoorbeeld tevoren kunt zien dat je een flinke klim tegemoet gaat. In Nederland misschien niet zo spannend, in de Alpen zeker wel. Dat is een nieuwe techniek, waar de 60 nog niet over beschikt.

Lees meer op de website van Waypoint.

Waypoint vind je sindskort ook in Heerhugowaard.

groeten
Team NW9
 

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9