1 augustus 2010

#01-08-10 Nieuwe MTB route

Nieuwe MTB routeBij NW9 zijn we altijd op zoek naar gebieden met onverharde km's. Vanochtend hebben we een gebied in de buurt van Alkmaar onderzocht.
Een redelijk groot gebied met veel potentie, geen hm's maar wel km's, geen alternatief voor Schoorl maar een leuke afwisseling in een gebied waar je niet direct een MTB route zou verwachten.
De diversiteit in flora en fauna is er enorm en ik ken maar weinig gebieden in Noord Holland waar ik zoveel weidevogels ben tegengekomen; fazanten, tureluurs, kieften, scholeksters, diverse soorten ganzen, wulp en zelfs aanvallende sterns.
Verder paddenstoelen van een formaat waar je U tegen zegt, ik dacht eerst vanuit de verte dat er een broedende zwaan in de slootkant zat!!!

We zijn nog aan het uitvogelen hoe de route gaat lopen en in wat voor vorm hij moet komen; GPS route of uitgepijld.
De GPS versie is het simpelst te realiseren, de uitgepijlde versie zal via de gemeentes en landeigenaren moeten lopen en zal veel kostbare tijd en energie kosten.
We beraden ons en zullen ons netwerk aanboren om te kijken of eea snel te realiseren is.

De foto's laten nog even in het midden waar het gebied zich precies bevind, de geoefende kijker zal wellicht wat punten herkennen.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de vorderingen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9