28 juli 2010

#27-07-10 Clinic Steven Rooks

Steven Rooks en Tom Wiggers steunen Dag van de Duinen


 
Schoorl-
Oud-wielrenner Steven Rooks en atleet Tom Wiggers steunen het initiatief voor de Dag van de Duinen. Ze gaan op woensdag 4 augustus op pad met deelnemers en andere belangstellenden om het parcours van de mountainbike-tijdrit en het loopevenement van dit evenement alvast te verkennen.
 
Rooks was professional van 1982 tot 1995. Hij brak door toen hij in 1983 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef en behaalde in 1988 zijn grootse wielersucces door tweede te worden in de Tour de France. Ook won hij in dat jaar de roemruchte etappe naar Alpe d'Huez en was hij de trotse drager van de bolletjestrui.
Natuurlijk heeft Rooks veel meer wielersuccessen gehad. Minder bekend is echter dat hij ook een groot liefhebber van het mountainbiken is. Hij kent het parcours in de Schoorlse duinen goed en zal de deelnemers van de nodige tips kunnen voorzien.
Ook voor Tom Wiggers kent het duingebied in Schoorl weinig geheimen. De Alkmaarder is lid van het Noord-Hollandse Team Distance Runners, dat er vrijwel dagelijks traint. Wiggers is onder meer een succesvol crosser en de aangewezen persoon om lopers voor te bereiden op de lastige klimmetjes en andere avontuurlijke elementen in het parcours van de Dag van de Duinen tegen zal komen.
 
De clinics in Schoorl beginnen om 19:30 uur. Zowel ervaren als beginnende mountainbikers en lopers kunnen meedoen. Deelname is gratis. Het vertrek is bij Honky Tonk aan de voet van het bekende klimduin. Na afloop is er daar alle gelegenheid om Rooks en Wiggers de nodige vragen te stellen.
Ter plekke kan ieder zich ook aanmelden voor de mountainbike-tijdrit, het loopevenement of de wandeltochten op de Dag van de Duinen. Het aantal deelnemers is maximaal duizend.
 
Deze Dag van de Duinen zelf vindt plaats op 28 augustus in Schoorl. Onder het motto "Sport en cultuur voor de Schoorlse natuur" vinden dan sportieve en culturele activiteiten plaats. De opbrengst is bestemd voor het herstel van het duingebied na de grote branden in de afgelopen tijd.
 
Meer informatie is te vinden op www.dagvandeduinen.nl. Ook daar is inschrijving voor 1 van de onderdelen mogelijk.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9