28 juli 2010

#28-07-10 Dag van de duinen

Dag van de duinen 28 augustus 2010Op 28 augustus is de eerste Dag van de Duinen. Dit evenement bestaat uit 3 activiteiten; hardlopen, wandelen en mountainbiken. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan het herstel van de Schoorlse Duinen. De gekozen datum is precies 1 jaar na de eerste grote bosbrand in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in Schoorl.

Programma Dag van de Duinen

Alle activiteiten vinden plaats op zaterdag 28 augustus en starten vanaf het plein onder aan het klimduin in het centrum van Schoorl.

Vanaf 12 uur - Kunstroute door Schoorl
Op een aantal locaties exposeren kunstenaars uit de regio, deels met werk dat rechtstreeks is geinspireerd door de recente gebeurtenissen. Een deel van het werk is te koop, waarbij de opbrengst bestemd is voor het herstel van het duingebied.

Vanaf 15.30 uur - Wandelen op nieuwe paden
Deelnemers kunnen kiezen uit een gezinstocht van ongeveer 7,5 km en een sportieve tocht van 15km, die ook geschikt is voor nordic walkers. Bij de routes zal gebruik worden gemaakt van de nieuwe bewegwijzering in het duingebied en GPS-apparatuur is te gebruiken. Maximum aantal deelnemers 400.

16.00 tot 21.00 uur - Muziek op het plein
Gedurende het hele evenement is er live muziek op een podium aan de voet van het Klimduin.

17.00 uur - Tijdrit op mountainbikeparcours
Voor het eerst vindt er een tijdrit plaats op het mooiste parcours van Nederland, met een lengte van ongeveer 15 km. Start vanaf het Klimduin en de finish ligt boven op de Nok. Maximum aantal deelnemers 100.

18.00 uur - Avontuurlijk loopevenement
Een loop van ruim 10km door het duingebied, met een reeks avontuurlijke elementen. Kortom: geen parcours voor een p.r. maar een mooie uitdaging om je te meten met anderen. Of een pittige laatste test voor de Damloop. Maximum aantal deelnemers 500.

Wijzigingen voorbehouden!
Kijk voor de laatste informatie en inschrijving op www.dagvandeduinen.nl.

Let op: De voorinschrijving sluit op 18 augustus of eerder als de limiet van het aantal deelnemers bereikt is.

Na-inschrijving (mits er startbewijzen over zijn) op 28 augustus vanaf 16.00 uur op het terras van restaurant Het Klimduin.

Deelnemerspakket, bestaande uit startbewijs, recht op deelname voorbereidende activiteiten (zie de website), kortingsbonnen en een fraaie herinnering:
- Mountainbike-tijdrit en loop-evenement: 15 euro.
- Wandeltochten 7,50 euro(kinderen t/m 12 jaar gratis).

De opbrengst is bestemd voor het herstel van de duinen!

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9