27 juli 2010

#27-07-10 Vrijwilligers gezocht

Vrijwiligers Schoorlse duinen gezochtWil je surveilleren in de duinen en wellicht de pyromaan op heterdaad betrappen??? Of gewoon lekker klussen in de natuur???

Bron: Staatbosbeheer.nl

Heb je tijd over? Wil je wat leren over de prachtige natuur van de Schoorlse Duinen en dat met andere delen? Samen met anderen werken in een bezoekerscentrum dat bruist van de activiteiten? Of wil je je handen uit de mouwen steken in de natuur? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Op 3 juli is bezoekerscentrum Schoorlse Duinen opengegaan. Staatsbosbeheer is daarom actief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden in het bezoekerscentrum en de Schoorlse Duinen? Ga dan snel naar het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl en schrijf je in. Daar ligt ook een informatiepakket voor je klaar. Op maandag 13 september vanaf 19.30 uur is er een inloopavond over vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer.

Onmisbaar
Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Schoorlse Duinen. Zij kunnen helpen om ons nieuwe bezoekerscentrum laten bruisen van activiteiten. Of meehelpen de kwetsbare duinheides in stand te houden.
De Schoorlse Duinen zijn de hoogste duinen van Nederland en horen tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ieder jaar brengen tussen de 3 en 4 miljoen mensen een bezoek aan dit prachtige natuurgebied. Het nieuwe bezoekerscentrum Schoorlse Duinen is de poort naar duinen, waar voor bezoekers alle informatie over de Schoorlse Duinen te vinden is.

Wie zoeken wij?
Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers die samen met het vaste personeel van Staatsbosbeheer activiteiten van het bezoekerscentrum ondersteunen of in de Schoorlse Duinen willen werken. Zij kunnen bijvoorbeel een excursie geven, bezoekers informeren, de paddenstoelentafel verzorgen, het speelbos controleren en onderhouden, wandelpaden opknappen, heide zuiveren van opslag en nog veel meer. Ook zoeken we vrijwilligers die het team van surveillanten willen versterken of ondersteunen.

Wat bieden wij?
Wij werken vrijwilligers goed in. We geven trainingen, workshops en organiseren informatieavonden. Vrijwilligers krijgen vrijwilligerskleding. Daarnaast sluiten we een overeenkomst af waarin we de aard van de taken vastleggen. De vrijwilliger is tijdens de activiteiten verzekerd en ontvangt een onkostenvergoeding.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9