27 juli 2010

#27-07-10 Weer brand + signalement

Weer brand + signalementVoor het eerst heeft de pyromaan toegeslagen ten zuiden van de Zeeweg naar Bergen aan Zee, gelukkig viel het allemaal mee maar het word nu wel tijd dat deze persoon een andere hobby gaat zoeken...iedereen is hem/haar nu wel spuugzat.

Bron: NHD

Bergen-
Aan de Verbrande Panweg in Bergen is maandag tegen de avond een stuk bos van 2500 vierkante meter verbrand. De brandweer en een helikopter waren zeer snel ter plaatse, zodat erger kon worden voorkomen. Oorzaak: wederom officieel onbekend.

Kijk, je hoeft natuurlijk niet aan stront te ruiken om te weten dat het stinkt; oorzaak officieel onbekend.....aangestoken dus.

Tevens zijn er 2 signalementen van 2 mannen die mogelijk iets met de branden te maken hebben. 1 op de brommer, de ander op een MTB...........het zal toch niet waar zijn.....

Signalementen van getuigen/mogelijke daders duinbranden
 
Bergen-
De politie heeft signalementen verspreid van twee mannen die zich zondagmiddag ophielden in de buurt van de duinbrandjes in Bergen en Groet. Volgens een woordvoerster wil de politie beiden als getuigen horen, maar wordt hun betrokkenheid niet uitgesloten.
 
De politie is op zoek naar een brommerrijder die zondagmiddag vanaf 16:45 uur meerdere malen over het traject tussen de Wagenmakersweg in Groet en de Herenweg in Bergen heeft gereden. De man is tussen de 40 en 45 jaar, heeft een gezet postuur en draagt een bril. De bromfietser had een zwarte helm op zonder vizier en was gekleed in een zwarte fleece trui met een brede blauwe band.
De andere getuige reed op een mountainbike in het bos en kwam uit de richting van de brand in het Bergense bos. Het gaat om een 30- tot 35-jarige blanke man met een licht gebruind gezicht. Hij had golvend blond-grijs haar en was tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. De mountainbiker droeg een zwart trainingsjack met blauw-turkooise vlakken op de schouderbladen en een legerkleurige korte broek.
De eerste brand ontstond zondag om 16:45 uur op tweehonderd meter van de Wagenmakersweg, een zijstraat van de Heereweg in Groet. Het ging hierbij om twee brandhaarden die zo'n honderd meter uit elkaar lagen. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat zo'n 225 vierkante meter duingebied verloren ging. De tweede brandmelding was om 17.30 uur vlakbij de Guurtjeslaan in het Bergense bos. Mede door de hulp van het publiek was hier nauwelijks schade. De politie zoekt ook getuigen die betrokken zijn geweest bij het ontdekken en doven van de branden.
Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844 of, als zijn anoniem willen blijven, via 0800 7000.
Vanaf augustus vorig jaar wordt de gemeente Bergen getroffen door duinbranden, waarbij het sterke vermoeden bestaat dat er een pyromaan aan het werk is.

Dus even kort op een rijtje:

Signalement-1
-Man tussen de 40 en 45 met een gezet postuur + bril.
-Brommer + zwarte helm zonder vizier.
-Zwarte fleecetrui met brede blauwe band

Signalement-2
-Blanke man tussen de 30 en 35 met licht gebruinde tronie.
-golvend blond/grijs haar
-lengte tussen de 1.70 en 1.80 mtr
-op een mountainbike
-Zwart trainingsjack met blauw-turkooise vlakken op de schouderbladen en een legerkleurige korte broek.

Oproep aan iedereen: Hou je ogen goed open als je in de bossen/duinen aan het fietsen bent

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9