11 juli 2010

#11-07-10 Nieuwsupdate

Nieuwsupdate

De vakantie zit er weer op.....tijdens de vakantie is er toch wel 1 en ander gebeurt in de regio. De meesten zullen dit nieuws inmiddels al via andere media vernomen hebben, mits dit niet ondergesneeuwd werd door het oranjenieuws....... Om jullie toch op de hoogte te houden en ook ons weblog volledig te houden volgt hieronder een kleine samenvatting van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 3 weken.....zonder commentaar van NW9.

Bron: NHD & RTVNH

09-07-10 Rook- en vuurverbod op Texel

Texel-
Op Texel is er met onmiddellijke ingang een rookverbod ingesteld in bossen, op heide of veengrond. Dit in verband met het extreem droge weer op het eiland.
Lees hier verder08-07-10 Brandweer weet nieuwe duinbrand in kiem te smoren


Hargen-
Met enig geluk en assistentie van de Reddingsbrigade heeft de brandweer vanmorgen een nieuwe duinbrand bij Hargen aan Zee in de kiem kunnen smoren.
Lees hier verder.


07-07-10 Maatregelen tegen branden Schoorl

Bergen-
Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen neemt extra preventieve maatregelen om nieuwe branden in het duingebied te voorkomen.
Lees hier verder.


06-07-10 Kleine duinbrand in Schoorl

Schoorl-
In Schoorl heeft dinsdagmiddag korte tijd een kleine duinbrand gewoed. Het vuur in het gebied langs de Duinweg tussen Bergen en Schoorl was snel geblust. Dit meldde de politie.
Lees hier verder.


06-07-10 Nachtzwaluwen terug in duinreservaat

Birdphoto.nl

Bergen-
De Nachtzwaluw is terug in het Noordhollands Duinreservaat. Boswachters van het PWN hebben de zeldzame vogel gehoord bij de Uilenvangersweg bij Bergen.
Lees hier verder.


04-07-10 Bezoek Schoorlse Duinen moet totaalervaring worden.

Schoorl-
Een bezoek aan de Schoorlse Duinen moet een "totaalervaring" worden. Dat zegt Patricia van Lieshout, beheerder van het bezoekerscentrum (voorheen Het Zandspoor), dat nu proef draait.

Zou het niet leuk zijn als jullie een restaurant hadden? Die vraag kreeg Patricia van Lieshout voor de verbouwing vaak te horen. "Mensen gaven aan dat ze graag voor een activiteit een kop koffie drinken en daarna nog iets wilde eten. Voor die mensen is er goed nieuws, want vanaf juli is er de gelegenheid om iets te eten en te drinken."


22-06-10 Brandweer op pad door duinen na brandgerucht

Schoorl-
Opnieuw onderzocht de brandweer van Schoorl dinsdagavond het duingebied na aanhoudende brandgeruchten. Een groep politiemensen was toevallig aan het sporten. De sporters roken een sterke brandlucht en sloegen alarm. Maandagavond werd ook al een brandmelding gedaan; toen werd een dampwolk voor rook aangezien.

De brandweer reageert serieus op de meldingen na de verwoestende duinbranden van de afgelopen maanden.

In de duinen zijn uit voorzorg al containers met water geplaatst om in geval van nood snel water voorhanden te hebben.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9