12 juni 2010

#12-06-10 Nieuwe TTF's?

Nieuwe TTF's?Vanochtend op mijn rondje door het NHD kwam ik weer een aantal nieuwe TTF's(Technical Trail Feature) tegen op de Bunkerklim in het NHD nabij Bergen.
Kuilen zand opgevuld met puin en klinkers, best link als je er niet op bedacht bent en op je dooie akkertje met 40km/h de bunkerklim afrijdt.....
Waren het TTF's, gemaakt door een MTBer die de afdaling nog niet spannend genoeg vond? Of toch sabotage door een recreant die zich verstoord voelt in zijn/haar natuurbeleving door de aanblik van stenen en asfalt? Een kwajongensstreek? Of toch de nieuwste maatregel van PWN om op bepaalde trajecten de snelheid proberen te drukken.....niet wetende dat dit soort TTF's juist met volle snelheid genomen moeten worden.

Of zou het toch een eerste onderzoek van PWN zijn om te kijken of de Bunkerklim, en de aanloop van de Bunkerklim, niet op een eenvoudige wijze onverhard kan worden gemaakt? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn; de klim word dan nog zwaarder en heroischer.
We zullen de boswachter eens om uitleg vragen.

Let wel op bij het afdalen van de Bunkerklim, onderin is het gat nu nog redelijk gevuld met klinkers en zand......na een paar buitjes zal het zand wel wegspoelen en blijft er een kuil met klinkers en puin over..........

Edit 18-06; reactie van de boswachter.
De bewuste gaten zijn proefsleuven gemaakt in opdracht van PWN. Dit om te kijken of er geen ernstige vervuiling in de verharding zit die niet in het duin hoort. De uitkomst van het onderzoek is dat de vervuilingsgraad binnen de norm valt. PWN heeft echter besloten dat het pad gesaneerd wordt komend najaar. Ik zal vragen aan het onderhoudsteam van PWN de gaten na te lopen om gevaarlijke situaties voor te zijn.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9