5 juni 2010

#05-06-10 Drafbike naar september

Drafbike naar september
Na de evaluatie van de Draftest is het definitieve programma vastgesteld. Belangrijkste beslissing is dat de datum niet 3 oktober maar zeer waarschijnlijk 26 september zal worden. Op 3 oktober vindt een Rabotopwedstrijd in Den Helder en de Hondsrugclassic in Gieten plaats. We willen geen enkel Nederlands mtb-evenement ook maar enige concurrentie aandoen omdat we juist blij zijn met al deze initiatieven.

Een 2e belangrijke beslissing is dat we met veel vreugde hebben kunnen vaststellen dat de omniumvorm die we uitgeprobeerd hebben enorm is aangeslagen. Dat betekent dat we de Drafbike gaan neerzetten als zelfstandig evenement en niet als nuttige voorbereiding op de strandraces van komende winter.

De race houdt de omniumvorm en gaat bestaan uit 3 onderdelen ipv een langdurig onderdeel.

Naast het omniumklassement is er ook een ploegenwedstrijd. De resultaten hiervan tellen niet mee voor het omniumklassement.

Verdere komen er ereprijzen voor de diverse onderdelen en drie zeer aantrekkelijke hoofdprijzen voor het totaalpodium.  Daarnaast natuurlijk een gulhartige verloting van diverse dozen met gevarieerde inhoud.

We laten 125 deelnemers toe. De 40 pionierdeelnemers van afgelopen woensdag hebben voorrang bij de inschrijving. Je kunt deelnemen aan alle 4 de onderdelen, maar ook aan een afzonderlijk onderdeel. Maar bij enkele deelname doe je natuurlijk niet mee voor het omniumklassement.

Het programma is als volgt:
Omniumklassement
Scratch over 30 minuten + 1 ronde. (Puntentelling wordt nog nader bekend gemaakt.)
Individuele tijdrit over 1 ronde met staande start
Afvalkoers

Ploegenklassement
Ploegenachtervolging over 5 rondes met  een finale tussen de 2 snelste ploegen. Een ploeg bestaat uit maximaal 5 rijders, de tijd van de 3e finisher telt.

Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon en 10 euro borg.  Deelname aan de ploegentijdrit is gratis.

De inschrijving start in juni. Zodra de definitieve datum is vastgesteld. Houdt hiervoor de diverse lokale mtb websites in de gaten!

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9