3 juni 2010

#03-06-10 Drafbike test

Drafbike testEdit 04-06-2010:
De foto's staan online!
En nog meer foto's vind je hier.

Gisteravond werden, onder zomeravond omstandigheden, de testruns tbv Drafbike 2010 verreden op de drafbaan in Alkmaar. Zo'n 40 bikers (M/V) hadden zich opgegeven voor de test run.
De zenuwen hingen in de lucht bleek tijdens het inschrijven; welke bandenspanning?, hoe hard/zacht is de baan?, wat is het voor zand?, wat is de beste lijn? Kortom het leek EPE wel.

Het eerste onderdeel was de "scratch" een rit over 30 minuten + 1 ronde, ieder voor zich en degene als eerste over de streep komt wint. Hans Jansen van Team Tervoort uit Egmond reed de slimste race en won de eindsprint net voor Eddo Meeken van Team Tweewielercentrum  De Hoef.
Toen was het tijd voor de teamachtervolging; 2 teams van 5 bikers in de baan. 1 team start aan de ene kant, het andere team aan de andere kant van de baan. Gelijk starten en het team wat na 5 rondes als eerste de meet passeert wint. Het team met o.a. Pim "
De Zeeleeuw" de Waard & Barry Beerepoot won de doos Grolsch.
Het laatste onderdeel was de afvalrace; 2 ronden geneutraliseerd vervolgens valt elke ronde de laatste renner(s) af. Het was bloedstollend spannend, alle klasbakken bleven tot de finale in de race. De laatste 2 kemphanen waren Michel Achterberg en Eddo Meeken, deze laatste won de spurt na een sur place aan de lange zijde van de baan.
Na de prijsuitreiking en de verloting werd er nog druk nagepraat over de do's en don'ts van het Drafbiken.

De test is wat ons betreft uitstekend verlopen, wij gaan evalueren en voorbereidingen treffen voor oktober.
Dank aan alle deelnemers & de vrijwilligers!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9