16 april 2010

#16-04-10 Strenge controles

Strenge controles ivm nieuwe noodverordening in Bergen/Schoorl

Het parcours van Schoorl en de omliggende bossen, duinen & stranden zijn ivm de noodverordening tot nadere berichtgeving afgesloten.Update 16 april 2010  17:30 uur
De blushelicopter zal zaterdag 17 april rond 06:00 uur, de nabluswerkzaamheden weer hervatten. Deze nabluswerkzaamheden zullen ongeveer de hele dag duren.
Het nablussen op de grond zal naar verwachting nog minstens 5 tot 7 dagen gaan duren.
In het ergste geval moet men de toplaag in het getroffen heidegebied verwijderen om eventuele oplaaiende brandhaarden te voorkomen.
Het parcours van Schoorl en een groot gedeelte van de omliggende bossen, duinen en strand blijven verboden gebied voor alle recreanten. De afsluiting duurt zeker dit weekend maar waarschijnlijk langer.
Mocht de situatie veranderen dan zal berichtgeving hierover te lezen zijn via deze pagina.

Update 16 april 2010 14:20 uur
De bluswerkzaamheden blijven in elk geval tot zaterdagmiddag 12:00 uur voortduren. De noodverordening blijft het gehele weekend van kracht wat betekent dat het parcours van Schoorl het gehele weekend niet toegankelijk is.

Update 16 april 2010 11:10 uur
Ook het strand is afgesloten. Dit betreft het gedeelte vanaf paal 29 tot en met paal 31 (ongeveer tussen Schoorl aan zee/Paviljoen Paal 29 en 2 km noordelijker, thv Bergen Noord). De noodverordening blijft voorlopig nog van kracht.

Update 16 april 2010 09:30 uur
De brand is nog steeds onder controle. Het vuur smeult in de grond, daarom is heel veel water nodig. De blushelicopters zijn vanmorgen weer ingezet, samen met veel manschappen op de grond. Rond het middaguur wordt een indicatie gegeven hoelang de bluswerkzaamheden nog gaan duren.
De hulpverleners hebben veel last van ramptoeristen. De NIEUWE noodverordening is vandaag nog steeds van kracht. Het getroffen gebied is verboden terrein. De politie zal streng optreden en iedereen die dit gebied betreedt een bekeuring geven.

Volgens het kaartje van de noodverordening is het gehele NHD bij Bergen verboden gebied, ook het gehele parcours van Schoorl is verboden gebied tot nadere berichtgeving.

Grofweg kun je stellen dat het gebied begrenst is door:
Noordgrens: Fietspad van de Zeeweg tussen Schoorl en Schoorl aan Zee
Westgrens: De Zeereep tussen Schoorl aan zee en Bergen aan Zee
Zuidgrens: De Zeeweg en de Eeuwige laan tussen Bergen aan Zee en Bergen.
Oostgrens: De rand van de bebouwde kom tussen Bergen en Schoorl
Bij de branden van vorig jaar hebben de hulptroepen veel "last" gehad van MTBers die in het verboden gebied reden. Hou je aub aan de geldende regels! Ook voor je eigen veiligheid, brandweerwagens, tractoren met water, politiewagens rijden als het nodig is met hoge snelheid door het bos er van uitgaande dat de paden vrij zijn...........en blushelicopters lossen in een split second tonnen water.

Wil je dit weekend toch lekker fietsen dan zijn er natuurlijk genoeg alternatieven in de buurt:
-Geestmerambacht
-In het NHD; De Halve marathon & De Toertocht (even naar beneden scrollen)

En iets verder weg van Schoorl:
-Texel
-Wieringerwerf/Dijkgatbos
-Spaarnwoude
-Twiske

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9