15 april 2010

#15-04-10 Brand foto update

Brand foto updateUpdate 20:45 uur
De brand is onder controle maar nog niet brand meester. De brandweer heeft de brand omringd en gaat door met blussen. Rond 19:45 uur arriveerden 2 helikopters om te blussen tot het donker is. Er is weinig rookontwikkeling en geen gevaar voor de volksgezondheid. In het gebied zelf geldt een noodverordening, niemand mag het gebied in.

Update 19:15 uur

De brand is redelijk onder controle. Er is veel brandweer ingezet. De brand is omsingeld om uitbreiding te voorkomen. Er worden 2 blushelicopters ingezet. Deze laten per vlucht 2.000 of 10.000 liter water los.
Iedereen wordt opgeroepen om weg te blijven uit het getroffen gebied, vanwege de veiligheid en om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Er is minder rookontwikkeling dan gisteren en er is nog steeds geen aanleiding voor ontruiming.

Vanmiddag toch even de fiets gepakt en via Bergen aan Zee naar de kruising Dr. van Steijnweg/Blijdensteinsweg gereden. Dit was toen toegestaan, maar inmiddels zal het wel weer afgesloten zijn.
Tot hier was het vuur gekomen, niet over de Bijdensteinsweg en niet over de Dr. van Steijnweg. Parcours is dus ongedeerd tot nu toe. Ik sprak een boswachter op de MTB en die vertelde dat het echt een groot verlies is voor de natuur, de heide die daar groeide was al 30 jaar oud en het was een plek waar de zeldzame nachtzwaluw bivakkeerde.
De foto's zijn gemaakt op de kruising, je ziet dat het nog steeds/weer brand.
Toen ik via de Nieuwe Weg bij de Berenkuil kwam mocht ik alleen de Zeeweg af richting Schoorl alwaar ik werd opgewacht door een aantal uiterst vriendelijk politiefunctionarissen die van iedereen die het bos uitkwam de ID vroegen en het burgerservicenummer noteerde....goed werk!

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9