15 april 2010

#15-04-10 Brand update

Uniek natuurgebied verwoest door brand

 

Update 17:30 uur
Er is brand uitgebroken, nagenoeg in hetzelfde gebied als waar gisteren brand is ontstaan.Hulpdiensten zijn ter plaatse om een aanvalsplan te maken. Meerdere korpsen zijn opgeroepen om te assisteren. Op dit moment is er geen gevaar dat bebouwing wordt aangetast. Ontruiming is voorlopig niet noodzakelijk.

Update 16:20 uur
Rond 15:30 uur is er weer een melding gekomen dat er opnieuw een duinbrand woedt , oostelijk van de Dr.van Steijnweg en aan de noordzijde van het gebied waar gisteravond brand was.

De felle duinbrand gisteren tussen Bergen en Bergen aan Zee heeft een uniek en historisch stuk natuur van ongeveer honderd hectare(200 voetbalvelden) in de as gelegd. Het gaat hier om duin- en bosgebied van buitengewoon hoge kwaliteit. Er groeide bijzondere heide en bijzondere bomen. De natuur in dit gebied was bijvoorbeeld veel ouder dan de natuur die vorig jaar bij Schoorl ten prooi viel aan de vlammen.  De schade aan de natuur is dan ook vele malen erger.

De noodverordening geldt nog wel voor het gebied waar de brand heeft gewoed en die blijft van kracht totdat de politie klaar is met het sporenonderzoek.

De boswachters van PWN en SBB hebben ons gemeld zeer bezorgd te zijn dat dit niet de laatste keer is. Daarom is men extra alert en kunnen ze onze hulp goed gebruiken, houdt je ogen en oren open en zie je verdachte personen/handelingen meld dit direct bij de politie.
Helaas geldt de noodverordening ook voor mountainbikers.......

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9