5 april 2010

#05-04-10 Uitslag hinderonderzoek

Uitslag hinderonderzoekUitslag zou je er inderdaad van krijgen als je zo de conclusies leest.....je vraagt je af hoe serieus zo'n onderzoek is en hoe serieus de echte hinder nou uiteindelijk is....met name de aard van de hinder geeft stof tot nadenken;
-64% schrikt als ze een MTBer tegenkomen.
-64% vind het hinderlijk dat ze even aan de kant moeten stappen om een MTBer te laten passeren.
-28% voelt zich gestoord in de natuurbeleving als men een MTBer ziet.

Schrik kan ik me nog iets bij voorstellen, maar is schrik dan gelijk hinder??? Ik schrik ook wel eens als er weer eens zo'n buizerd uit het niets opeens voor me op het pad vliegt, vind ik dat hinderlijk??? Nee, integendeel..prachtig!
Vind ik het hinderlijk als ik moet afremmen om wandelaars de gelegenheid te geven even aan de kant te stappen zodat ik kan passeren? Nou nee, integendeel.....met volle vaart erlangs rijden is geen optie aangezien dat gevaar voor beiden zou opleveren.
En dan de derde;" verstoring van de natuurbeleving".....kwader kan je mij niet krijgen!!! Mensen die dit als argument opvoeren vinden het dus prima dat ze zelf in de natuur mogen verblijven, zodra ze echter iemand anders zien, wandelaar of fietser, vinden ze dat hun natuurbeleving verstoord word. Daar is naar mijn mening maar 1 juiste omschrijving voor; egoisme!!!

Neem aub even de tijd om het onderzoek te lezen en vorm zelf je mening. Dit is een samenvatting van het totale onderzoek, het totale onderzoek zal tzt op de website van PWN komen te staan. Uiteraard zullen we hier melding van maken als het zover is.

Eerdere onderzoeken mbt dit onderwerp kun je hier nalezen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9