1 april 2010

#01-04-10 Freeriders weer actief

Freeriders weer actiefHet voorjaar dient zich weer aan, de natuur gaat weer leven en ook de freeriders laten weer van zich horen/zien.

Deze freeriders maken niet gebruik van de bestaande paden maar menen het recht te hebben om paden te maken waar het hun het beste uitkomt. Leuk natuurlijk en dat zou iedereen wel willen maar zo werkt het helaas niet helemaal en de kans is groot dat, daar gaan we weer, een kleine groep het verpest voor de rest.
Uiteraard herinneren we allemaal nog de oude Niels Blink, een klim waarvoor karakter nodig was. Een aantal jaar geleden is deze klim afgesloten en er is helaas een laf stukje voor teruggekomen.
De reden voor afsluiting door SBB waren de freeriders die na diverse keren gewaarschuwd/bekeurd te zijn geweest, de politie is er indertijd nog aan te pas gekomen, het toch nodig vonden om te blijven fietsen in een Bosreservaat, strikte reservaten die geen beheer kennen en streng verboden zijn voor publiek.

Met dank aan de freeriders is toendertijd het parcours een stukje minder leuk geworden.

Nu zijn ze weer actief(zie dit recente filmpje), net in de tijd dat de beheerder gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele uitbreiding van het mooiste parcours van Nederland.
Wij hoeven niet uitgebreid uit de doeken te doen dat de activiteiten van deze freeriders niet positief bijdragen aan het beeld van de MTBer(ook al is het een heel andere discipline, we worden toch in 1 adem genoemd met deze gasten) en de eventuele besluitvorming die SBB gaat nemen over de toekomst van het parcours.

Ergste scenario is dat de verlegde Niels blink, waar de freeriders nu o.a. actief zijn, ook word omgelegd en de route via de geasfalteerde Julianalaan richting Berenkuil gaat.....

Wat kun je zelf doen als je de freeriders op heterdaad betrapt?
Je kan ze aanspreken, de geschiedenis heeft geleerd dat dat niet echt helpt; het zijn pubers die niet inzien wat ze fout doen....of het wel inzien maar er lak aan hebben.
Bel gewoon Staatsbosbeheer Schoorl op 072-5093352 (zet dit nummer in je GSM, altijd handig) en maak er melding van. De boswachters zijn op de hoogte en zullen waar mogelijk gelijk actie ondernemen. Klinkt wellicht kinderachtig, klikken, maar je red er je eigen parcours & het plezier wat je daaraan beleeft, mee!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9