13 december 2007

#13-12-07 Bikepolitie aan de kust

Bikepolitie aan de kust

Naast Schotse Hooglanders, loslopende honden en prikstokwandelaars is het straks in de duinen ook oppassen geblazen voor wheelie trekkende en noseplantende politiebikers........
Ze hebben zelfs een eigen website.Castricum aan Zee -
Een trap afrijden is geen probleem en ook voor een arrestatie van een boef of een dronken agressieveling draaien de bikers van de politie hun hand niet om. De biketeams zijn een succes. Daarom hebben de kustgemeenten in Noord-Kennemerland (Bergen en Castricum) en Heiloo nu hun eigen biketeam.

De Duinstreek is het laatste gebied dat een biketeam krijgt. Voor de politie reden om eens flink uit te pakken met een flitsende presentatie op het strand van Castricum aan Zee. Begeleid door een laagvliegende politiehelikopter maakten de tien bikers hun opwachting op het strand. Om zich vervolgens op een oplegger van een tractor door het publiek te laten toeklappen.

Na de presentatie lieten ze op het plein voor restaurant Blinckers zien waar ze met hun fiets toe in staat zijn. Tasjesdieven, dronkelappen en zelfs ontsnapte TBS'ers werden met het grootste gemak in de kraag gevat.

Het fenomeen 'biketeams' is overgewaaid uit Amerika. Vier jaar geleden riep de politie Noord-Holland Noord in Alkmaar het eerste biketeam in het leven.

In de stad zijn ze natuurlijk al jaren gewoongoed en pakken ze menig overtreder.
Maar waar moeten we straks op letten als we in de duinen en op het strand fietsen............hebben Schotse Hooglanders van rechts voorrang? En wat is de maximumsnelheid op het strand? Met al die trainingen voor EPE durf ik te beweren dat die maximumsnelheid geregeld overtreden wordt. Volgende vraag is dan: Hoe hard gaan die politie MTB's? Ik denk dat de gemiddelde strandracer de bikepolitie toch wel voor kan blijven...maar wees dus op je hoede als je op de parkeerplaats bij de strandafgang een politiewagen met een fietsendrager ziet....

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

© mtb noordwest9