17 maart 2010

#17-03-10 Een dag in...

Een dag in het leven van een MTBer.Vanochtend even de kop leeggefietst tijdens een lekkere duurtraining......f*ck, sh#t, sch%*sse NEE, NEE, NEE....een duurrecreatie ritje.
Bij Egmond Binnen het oude singletrackje, wat inmiddels een 4 meter breed pad is, op richting het Doornvlak. Op het Doornvlak kom ik een man tegen in "camo" kleding met labrador(Khaki) en een verrekijker. Het zonnetje scheen, de benen voelden erg goed en ik had er zin....ik groet de man dus vriendelijk......NIETS zei hij.
Geeft niks, wellicht ruzie met z'n vrouw of erger.
Ik fiets rustig verder richting het gebied ten zuidwesten van het Doornvlak, een klein stukje met klimmetjes en lekkere bochtjes. Gelijk bij het verlaten van het verharde pad stuit ik op een tak, terwijl ik er een foto van maak komen er 2 hardloopsters aan..."het hele gebied ligt hier vol met wegversperringen hoor, kijk maar uit"
En inderdaad, met de laagstaande zon is het oppassen geblazen. Iemand heeft zicht flink uitgeleefd, ik kom minstens 14 takken/stammetjes tegen.
Zou de man met de labrador er iets mee te maken hebben???
Ik moet gelijk denken aan de BELACHELIJKE veelgestelde vraag op de website van PWN;

"Ik werd tijdens mijn wandeling op een onverhard pad om 11.00 uur bijna door een man op een mountainbike aangereden. Gaat PWN daar wat aan doen?"

Ik bedenk zelf ook een BELACHELIJKE vraag die ik mijzelf, en met mij velen anderen, vaak stel;

"Ik werd tijdens mijn fietstocht op een onverhard pad om 9:00 uur niet gegroet door een man in camokledij met een khaki hond en verrekijker. Enkele meters verder lagen er allemaal takken op het pad. Gaat PWN daar wat aan doen?"

Even gestopt bij elke tak en deze aan de kant gegooid, kleine moeite en het is gelijk een leuke intervaltraining......NEE, NEE, NEE......intervalrecreatie. Onderweg nog even wat sprintjes getrokken nadat ik goed gekeken had of er geen boswachter in de buurt was, voordat je het weet word je weggestuurd omdat ze denken dat je aan het trainen bent....en dat is natuurlijk niet de bedoeling....eehh dat trainen dan natuurlijk.
Bij de kikkerpoel nog even een zandtraining....NEE, NEE, NEE.....zandrecreatie gedaan. Terug over het fietspad even volle bak gereden(moeders hou je kinderen binnen.....), zit je toch al snel op de 40km/h.....dat mag dan (nog) wel.

Eind goed al goed; zonder overtredingen en berispingen wegens vermeende trainingsactiviteit toch heerlijk een dikke 60km weggetrapt.

groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9