25 februari 2010

#25-02-10 Vandaag in o.a. het NHD

Vandaag in o.a. het NHDVandaag sinds lange tijd weer eens een rondje gereden, vanwege het slechte weer en "een winterdip ofzo" was het al weer 3 weken geleden....wel een jasje uitgedaan maar het voelde heerlijk.
Even m'n vast rondje gepeddeld. Ik was nog 3 minuten van het verharde pad af en werd al prettig verrast in het bos om Het Oude Hof in Bergen. Waar PWN het fietsen van en naar uitkijkduinen ongewenst vind(volgens mij vinden bijna alle fietsers de fietsmaatregel ook erg ongewenst....maar dit terzijde) worden in Bergen de uitkijkduintjes flink onderhanden genomen. Het is nog een beetje mul maar het lijkt er alleen maar leuker op te worden.
Nu maar bidden dat PWN niet de Gemeente BES gaat inseinen dat er af en toe een fietser op een trap fietst en deze technische elementen binnenkort ook verleden tijd zijn. We houden ons hart vast.....
In dit stukje bos worden ook alle "oud zichtlijnen" in ere hersteld, wat er kortweg op neer komt dat mooie paadjes gekapt worden tot brede lanen, die vervolgens bedekt worden met een dikke laag zand.Vervolgens in het NHD stond ik voor de volgende "vernieuwing", bij de zgn. "meertjes", waar het normaal te nat is om te fietsen, kun je nu je mullezandtechniek even flink bijspijkeren. Ik schat dat er zo'n 30cm vers zand gestort is rond alle paden om en nabij de meertjes. Wellicht dat het de ondergrond wat verbeterd als het ingeklonken is.
Even verder stond ik opeens voor een rood-wit afzetlint. De mooie singletrack die begint even ten zuidwesten van "de Uilenvanger" was afgesloten. Aangezien iedereen wel eens last heeft van burgerlijke ongehoorzaamheid reed ik plotsklaps aan de andere zijde van het lint.....in eerste instantie was er weinig aan de hand, bijna tegen het einde reed ik echter bijna een 2 meter diepe tankgracht in......heel bizar zo midden in het duin.
Navraag bij een toevallige passant die er meer vanaf bleek te weten leverde op dat er een glasvezelkabel naar de kantine van de boswachters(De Uilenvanger, staan op dat kaartje nou ook de omstreden uitkijkduinen???) gegraven word zodat er gebruik kan worden gemaakt van high speed internet.
Gevolg is wel dat het laatste stuk van de singletrack met dat heerlijke bochtje naar rechts, waar je hem zo lekker tegen de kant kan zetten, compleet verdwenen is en natuurlijk nooit meer terug komt. Zo'n bochtje is/was nl. een wisselwerking tussen de elementen en de fietsers, het werd eigenlijk met het jaar een lekkerder bochtje.

groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9