22 februari 2010

#22-02-10 Uitzichtduinen taboe

Uitzichtduinen taboe voor MTBersna de fietsmaatregel, de Bloemberg, de Papenberg, en diverse andere paden in het NHD die de laatste jaren afgesloten zijn heeft PWN weer een nieuwe manier gevonden om de MTBer van de paden te weren. De uitzichtduinen zijn sindskort ook verboden terrein voor fietsers. De opgegeven reden is de volgende:
"Vooral naar beneden rijdende fietsers zijn, mede gezien hun snelheid, een gevaar voor de bezoekers van een uitzichtduin."

PWN gaat er kennelijk nog steeds vanuit dat MTBers niet kunnen remmen, sturen en er lol in beleven om expres mensen van de sokken te rijden. Daarom vind PWN het kennelijk nodig de bezoekers van een uitzichduin in bescherming te nemen.........Duidelijk beleid van een beheerder die geen idee heeft wat er leeft onder de bezoekers.
Grappig detail is dat ik, 2 weken voor de eerste aankondiging op de website van PWN, het er met de boswachter over had.......hij snapte niet wat wij er nou leuk aan vonden om naar boven te rijden en via het pad/de trap weer naar beneden......toeval of niet...oordeel zelf.

Wat volgt binnenkort???
-alle paden binnen een straal van 500mtr rond de parkeerplaatsen?
-alle afdalingen met een dalingspercentage van 3 procent en meer?
-alle paden met onoverzichtelijke bochten?
-alle paden smaller dan 80cm?

Ik denk dat veel fietsers door dit soort pesterijtjes, want dat vinden veel fietsers ervan, meer en meer, bewust en onbewust, lak zullen hebben aan de regels. Ten eerste omdat men dankzij de vele regeltjes door de bomen het bos niet meer ziet. Ten tweede omdat de regeltjes voor de fietser en iedere logisch denkende recreant kant noch wal raken.

Wat is het gevolg? Binnenkort gaat PWN posten bij de uitkijkduinen, daar word een fietser bekeurd omdat hij van niets wist...."Waar staat dat bordje dan?"...."Nee, het staat op de website van PWN?"........"Beste boswachter, ik heb geen internet"
Kortom->bekeuring->rechtzaak die PWN verliest->bordjes bij de uitkijkduinen.
Dus totdat de bordjes er staan zou ik me niet teveel zorgen maken.

Ben benieuwd hoeveel fietsers er daadwerkelijk op de uitzichtduinen fietsen......ik schat nog geen handjevol per week.

Lees hier het hele artikel.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9