21 januari 2010

#21-01-10 Ziggo/Quicknet gedoe

Ziggo/Quicknet gedoeOnlangs werden we er op geattendeerd dat een aantal bikers de nieuwsbrief niet ontvingen. Bij navraag bij onze hostingpartij bleek het probleem bij Ziggo/Quicknet te liggen, deze hebben een dusdanig anti-spam beleid dat zelfs niet-spammers als NW9 daar de dupe van zijn. Het is nl. niet mogelijk om vanaf 1 emailadres in 1 keer naar meer dan 25 Ziggo/Quicknet adressen een email te sturen....debiel maar waar volgens Ziggo/Quicknet, die trouwens binnen 1 dag een antwoord paraat hadden......

NW9 verstuurd naar zo'n 70 Ziggo/Quicknet adressen........het kan dus zo zijn dat een aantal van deze adressen al een tijdje geen nieuwsbrief ontvangen hebben, EXCUSES daarvoor. En als je wilt klagen....contact Ziggo/Quicknet!
Wij hebben het inmiddels intern opgelost door de nieuwsbrief voortaan in 3 bulks te versturen.
Hieronder de uitleg van de Ziggo klantenservice, die volgens  mij op sommige punten kant noch wal raakt.....maar goed:

U kunt helaas niet naar meer dan 25 geadresseerden een email te gelijk versturen. Als u de email die u wilt verzenden binnen deze quota houdt, dan zal het moeten werken. Hieronder staat een verdere uitleg waarom u niet naar meerdere geadresseerden tegelijk kunt versturen.

 Het is niet meer mogelijk om nog van SMTP servers gebruik te maken, behalve smtp.ziggo.nl, via poort 25. U kunt echter wel via een beveiligde SMTPS / SSL verbinding een externe uitgaande e-mailserver bereiken. Voor gemiddeld e-mailgebruik is smtp.ziggo.nl echter goed te gebruiken, mailinglists versturen of grote hoeveelheden mail is echter niet toegestaan.

Wilt u via een externe e-mailprovider blijven e-mailen, raden wij u aan contact op te nemen met deze provider en dit bedrijft te vragen naar mogelijkheden over verbinding maken over een poort anders dan poort 25, of beveiligd verbinding maken.
Deze beslissing is genomen om te voorkomen dat via ons netwerk spam e-mails worden verstuurd. Afgelopen jaar bestond 92% van het e-mailverkeer over het internet netwerk in Nederland uit spam. Alle Nederlandse internet providers hebben afgesproken om deze poort te sluiten om zo spam een halt toe te roepen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9