20 januari 2010

#20-01-10 Alpe d'Huzes met handbike

Alpe d'Huzes met handbikeWellicht kennen jullie het verhaal van Jurgen Boon, speler van ADO'20, gevallen met de MTB en een dwarslaesie opgelopen.

Op 13 februari 2006 reed de verdediger van ADO'20 op zijn mountainbike door het natuurgebied van Wassenaar. "Ik werkte bij de Marechaussee. In onze diensttijd mogen wij sporten. Normaliter reed ik altijd door de duinen van Den Haag, nu koos ik als afwisseling voor landgoed Wassenaar. Waarom weet ik nu nog niet." Terwijl Boon de snelheid opvoerde, werd het parkoers slechter en hobbeliger.
De modder en uitstekende wortels van bomen waren obstakels die hij op zijn fiets moest ontwijken. Het bleek teveel gevraagd. "Mijn fiets ging stuiteren en ik werd gelanceerd", stelt Boon. "Ik had zo'n snelheid dat ik op de kant viel en mijn rug, nek en borstbeen brak. Ik heb daar nog een uur gelegen, toen pas werd ik opgemerkt. In Leiden ben ik geopereerd en lag daarna nog twee dagen op de intensive care. Vanaf mijn tepels heb ik geen gevoel meer in mijn lichaam, dat zal nooit meer veranderen."

Dit jaar gaat hij samen met 4 handbikers en 2 wielrenners van het team van Heliomare de uitdaging aan.

Op 3 juni doen ze mee aan
Alpe d'Huzes, de jaarlijkse inzamelingsactie voor de kankerbestrijding in de Franse Alpen. Ze gaan proberen in ieder geval allemaal 1 keer de ruim 13 loodzware klimkilometers van de Alpe d'Huez te rijden.

"Ik zal best een keer vloeken, maar ik kom toch boven", zegt handbiker Jurgen Boon. "Voor mij is het een uitdaging om de berg met de handbike op te komen, daarnaast steunen we op deze manier een goed doel." Hij weet nog niet wat hij kan verwachten. "Ik heb wel aan mtb gedaan. Daardoor heb ik ook een dwarslaesie opgelopen. "Dit is de eerste grote uitdaging voor mij na mijn revalidatie in Heliomare." Doel is om minimaal 10.000 euro sponsorgeld op te halen voor de
kankerbestrijding, het streven is uiteindelijk 35.000 euro. "We zijn nu volop bezig met het benaderen van sponsoren", zegt Van der Linde, die zelf als begeleider op de fiets meegaat. "Via www.opgevenisgeenoptie.nlkunnen mensen geld storten. Daarnaast hebben we een rekeningnummer opengesteld. We doen alles om de verblijfkosten zo laag mogelijk te krijgen", zegt Peter Scholtes van Heliomare, die ook als begeleider meegaat.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9